ΕΛΛΑΔΑ

Σκοτώνει ο χιονιάς στην Ευρώπη, ηλιοθεραπεία στην Ελλάδα!

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2010, 08:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σκοτώνει ο χιονιάς στην Ευρώπη, ηλιοθεραπεία στην Ελλάδα!
Facebook Twitter Whatsapp

Στη Βόρεια Ευρώπη, δεκαπέντε τουλάχιστον άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Πολωνία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τη Ρωσία και άλλες χώρες με το θερμόμετρο να δείχνει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Στη Βόρεια Ευρώπη, δεκαπέντε τουλάχιστον άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Πολωνία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελβετία, τη Ρωσία και άλλες χώρες με το θερμόμετρο να δείχνει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Η πυκνή χιονόπτωση έχει σκεπάσει τα πάντα...

Πτήσεις ματαιώνονται, η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα στους δρόμους, σχολεία κλέινουν και χιλιάδες κατοικίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Στην Ελλάδα, όμως, ο χειμώνας δεν λέει να έρθει. Όχι μόνο δεν έχουμε δει ακόμα χιόνια αλλά η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτα από τους 25 βαθμούς κελσίου, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα!

Στην Πολωνία οκτώ άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους λόγω του ψύχους καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους -26 βαθμούς, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Ευρώπη και δυο στη Βρετανία.

Περίπου το 50% των δρομολογίων τρένων Eurostar, που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο, αλλά και τη βρετανική πρωτεύουσα με τις Βρυξέλλες, θα ακυρωθούν σήμερα, λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Eurostar.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας ζήτησε από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν σήμερα, Πέμπτη, το 25% των καθορισμένων πτήσεών τους από το αεροδρόμιο του Ρουασί και το 10% των πτήσεων από το Ορλί στο Παρίσι λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Προβλήματα και στα αεροδρόμια της Λυόν, της Γενεύης, Ζυρίχης ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν για τα αεροδρόμια της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο νότιο Λονδίνο έκλεισε τουλάχιστον μέχρι τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής ενώ του Εδιμβούργου στη Σκοτία θα παραμείνει κλειστό μέχρι το μεσημέρι.

Στη Βρετανία θα παραμείνουν επ' αόριστον κλειστά τουλάχιστον 1.500 σχολεία, ενώ σύμφωνα με μελέτη οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι φτάνουν στην εργασία τους με σημαντική καθυστέρηση έως και 2-3 ωρών λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας πολλών συγκοινωνιακών μέσων.

Στην Μόσχα το θερμόμετρο έδειξε χθες -23.6C και πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία από την 1η Δεκεμβρίου του 1931!

Δυστυχώς, οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα συνεχισθούν και τις επόμενες μέρες.

Στη χώρα μας, από την άλλη πλευρά, με υψηλές θερμοκρασίες και τη παρουσία της αφρικανικής σκόνης υποδεχθήκαμε το χειμώνα!

Σήμερα, η θερμοκρασία θα κινηθεί μέχρι και 25 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, 23 μόλις μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Στην Αττική, αν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις, η θερμοκρασία θα κινηθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ας ελπίζουμε να δούμε κ εμείς σύντομα άσπρη μέρα χωρίς να υπάρξουν, βέβαια, τα προβλήματα που αντιμετώπιζει η Βόρεια Ευρώπη...