ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στα Γιάννενα

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2010, 12:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στα Γιάννενα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Ιωαννίνων σταμάτησαν από το Σάββατο το μεσημέρι, ωστόσο τα νερά ελάχιστα υποχώρησαν και τα προβλήματα στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Ιωαννίνων σταμάτησαν από το Σάββατο το μεσημέρι, ωστόσο τα νερά ελάχιστα υποχώρησαν και τα προβλήματα στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν.

Αν και το θυρόφραγμα της λίμνης Ιωαννίνων είναι συνεχώς ανοικτό, η Παμβώτιδα παραμένει πλημμυρισμένη, όπως και οι παραλίμνιες περιοχές στην πόλη και άλλα σημεία του λεκανοπεδίου, αλλά και στο Νησί.

Σε μια τεράστια λίμνη, που το βάθος της σε πολλά σημεία ξεπερνά τα δύο μέτρα, έχει μετατραπεί το τμήμα της Εγνατίας οδού στην Πεδινή, μόλις ένα χιλιόμετρο από τον κόμβο των Ιωαννίνων.

Η Εγνατία Οδός Α.Ε με ανακοίνωσή της τονίζει ότι «…εξαιτίας προβλημάτων που οφείλονται στις εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάκλυση του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και τμήματος της Εγνατίας Οδού με όμβρια ύδατα, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία και στους δύο κλάδους, στο τμήμα από ανισόπεδο κόμβο Νεοχωρίου μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Ιωαννίνων, έως ότου επιτευχθούν ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας, με την εφαρμογή των απαραίτητων προσωρινών έργων.

Η κυκλοφορία κατά το διάστημα διακοπής θα διεξάγεται από την Εθνική Οδό, Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας μέσω Νεράϊδας και ανισόπεδου κόμβου Νεοχωρίου» .

Στην ίδια περιοχή, έχουν πλημμυρίσει αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, βενζινάδικα, βιοτεχνίες κ.λ.π. Επίσης σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν από καθιζήσεις και κατολισθήσεις σε πολλά τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ιωαννίνων.

Την περιοχή θα επισκεφθεί το απόγευμα ο υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης και στη συνέχεια θα προεδρεύσει σύσκεψης στη Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου.

Από τις κατολισθήσεις, στο χωριό Δαφνούλα, ένα σπίτι κατέρρευσε, ενώ 8 έχουν σοβαρές ζημιές και εκκενώθηκαν. Καταστράφηκαν, επίσης, μεγάλα τμήματα των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την συνέχεια.

Επίσης στο χωριό Μάζια δύο σπίτια είναι ετοιμόρροπα και εκκενώθηκαν.