ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2010, 14:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση
Facebook Twitter Whatsapp

Εικοσιτετράωρη απεργία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου σε όλα τα εμπορικά αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Εικοσιτετράωρη απεργία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου σε όλα τα εμπορικά αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της  κάνει λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση του Νομάρχη Αθηνών να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα «σε όσους προσπαθούν μέσα στην οικονομική κρίση και την ύφεση να καταργήσουν την Κυριακή Αργία και να επιβάλουν μαζί με το πετσόκομμα των μισθών, την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων».

Εν τω μεταξύ, εμμένουν στην απόφασή τους να ανοίξουν τα καταστήματα τους την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου οι έμποροι της Αθήνας συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την αναβάθμιση του κέντρου που διοργανώνουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας παρά την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους εμποροϋπαλλήλους και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής που εκδικάζεται αύριο, σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Π. Καρέλλα όποια και αν είναι η απόφαση δε θα παραμείνει άπρακτος. ''Εάν πρέπει να επαναστατήσουμε θα το κάνουμε. Εα θέλουν πόλεμο θα τον έχουν'' είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρέλλας αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΕΣΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα δικαστικά μέσα που είναι διαθέσιμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών θεωρεί ότι η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Κυριακής θα συμβάλλει όχι τόσο στην αύξηση του τζίρου των καταστημάτων, αλλά κυρίως είναι μια κίνηση βελτίωσης της ψυχολογίας των καταναλωτών και δημιουργίας εορταστικής ατμόσφαιρας σε μια πόλη που σε όλη τη διάρκεια του 2010 έχει ταλαιπωρηθεί από 771 συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις με μέσο όρο αποκλεισμού της αγοράς 4 ώρες και 10 λεπτά.

Στόχος είναι να καταστεί η Αθήνα ένα ''ανοιχτό mall'' όπως σημείωσε ο κ. Καρέλλας, όπου οι πολίτες θα μπορούν με ασφάλεια να περνούν ευχάριστες ώρες ενισχύοντας παράλληλα και το τζίρο στην αγορά. Σημείωσε ότι ο τζίρος είναι πεσμένος κατά 40% ενώ σχολίασε ότι το 30% με 35% του τζίρου των καταστημάτων γίνεται κάθε Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπορικοί σύλλογοι Αμαρουσίου Κηφισιάς και Χαλανδρίου εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν και αυτοί στις 12 του μήνα.

Σε ότι αφορά στην αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ τόσο των εργαζομένων όσο και μεταξύ των ίδιων των εμπόρων οκ. Καρέλλας απέδωσε τις αντίθετες απόψεις στους συνδικαλιστές και από τις δύο πλευρές και όχι στους απλούς εργαζόμενους και στους επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην Πανεπιστημίου και την Ιπποκράτους (θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ) τα καταστήματα σύμφωνα με την πρωτοβουλία θα είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.