ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Λαθραία τσιγάρα και ναρκωτικά

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2010, 07:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πάτρα: Λαθραία τσιγάρα και ναρκωτικά
Facebook Twitter Whatsapp

Λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά και αντίσταση κατά της αρχής είχαν να αντιμετωπίσουν χθες οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη Πάτρα.

Λαθραία τσιγάρα, ναρκωτικά και αντίσταση κατά της αρχής είχαν να αντιμετωπίσουν χθες οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη Πάτρα.

Συγκεκριμένα ένας 30χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε κρυμμένος στα ημιαξόνια φορτηγού οχήματος και αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές στελέχους του Λιμενικού Σώματος και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Στη συνέχεια, αντιστάθηκε κατά τη διαδικασία σύλληψης, απωθώντας και σπρώχνοντας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά ο ίδιος και να μεταφερθεί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Π.Γ.Ν. Πατρών. Εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε κανονικά.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής λίγο πριν επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο αλλοδαποί οδηγοί φορτηγών οχημάτων που μετέφεραν κούτες τσιγάρων.  Τα λαθραία τσιγάρα ήταν πολύ καλά κρυμμένα μέσα στα φορτηγά και πρόκειτα για 8.620 πακέτα διάφορων επωνυμιών, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε τα δύο φορτηγά οχήματα, τις εν λόγω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και επτά κινητά τηλέφωνα.

Ταυτόχρονα, στο λιμάνι συνελήφθη μία 23χρονη αλλοδαπή η οποία μετέφερε μέσα στη βαλίτσα της δύο δέματα που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη. Η νεαρή κοπέλα συνελήφθη λίγο πριν μπει στο πλοίο με προορισμό της Ιταλία. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας κατέσχεσε τη ναρκωτική ουσία καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.