ΕΛΛΑΔΑ

Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2010, 11:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι
Facebook Twitter Whatsapp

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα.

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά από σήμερα.

Κλειστά σήμερα θα μείνουν τα καταστήματα στην Αθήνα λόγω της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων.

Εξαιρετικά δύσκολες θα είναι το επόμενο διάστημα οι μετακινήσεις των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στάση εργασίας σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εμποροϋπαλλήλους.

Επίσης τη Δευτέρα ακινητοποιημένα θα είναι όλα τα μέσα μεταφοράς από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός και την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, λόγω των δύο 24ωρων απεργιών που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1:00 μ.μ. στο Σύνταγμα αποφάσισαν  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

«Ο Αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο για το πολυνομοσχέδιο 'σκούπα' όσο και για τον προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών του 2011 συνεχίζονται και κλιμακώνονται με τη νέα 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010» σημειώνει η ΓΣΕΕ.
Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 15 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν δικηγόροι μηχανικοί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι.

Επίσης θα απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία και για τις 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης καλεί επίσης τα μέλη της να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τις 15, 17 και 18 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε: Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών, πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών, πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας , πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.

48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις τράπεζες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).