ΕΛΛΑΔΑ

Μάχες με συλλήψεις στην Κερατέα

Δημοσίευση 14 Δεκεμβρίου 2010, 06:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μάχες με συλλήψεις στην Κερατέα
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται ο «κλεφτοπόλεμος» στην περιοχή της Κερατέας μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν έξι συλλήψεις.

Συνεχίζεται ο «κλεφτοπόλεμος» στην περιοχή της Κερατέας μεταξύ κατοίκων και δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν έξι συλλήψεις.

Χθες το βράδυ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων στην προσπάθειά της να απομακρύνει τους κατοίκους από την περιοχή, όπου γίνονται εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΥ.

Στην περιοχή λειτουργούν 3 παράνομες χωματερές για τις οποίες η χώρα μας θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρω καθημερινά.

Από τις οδομαχίες που μαίνονται με αμείωτη ένταση από το περασμένο Σάββατο, όταν ο εργολάβος εισέβαλε στην περιοχή Οβριόκαστρο, στην οποία έχει χωροθετηθεί ο ΧΥΤΑ, έχει τραυματιστεί ένας δημοσιογράφος και ο δήμαρχος Κερατέας, κ. Σταύρος Ιατρού.

Ο ίδιος έχει πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για την απομάκρυνση του ΧΥΤΑ από την περιοχή, αλλά από τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών έπεσε θύμα της βίας των δυνάμεων της αστυνομίας, που παραμένουν ενισχυμένες στην «εμπόλεμη» Κερατέα.

Την Τρίτη αναμένονται εξελίξεις από τις νομικές κινήσεις που έχουν γίνει εις βάρος του Δημοσίου, καθώς ο Δήμος Κερατέας έχει ζητήσει από τον εισαγγελέα προσωρινή διαταγή απαγόρευσης κάθε διακατεχόμενης πράξης, πριν ολοκληρωθούν οι απαλλοτριώσεις.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Ελένη Ράικου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια της Κυριακής μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων.

Η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού δημοσιογράφου καθώς και οι καταγγελίες ότι άγνωστοι έκαναν χρήση όπλων κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.