ΕΛΛΑΔΑ

Φθηνότερο το κρέας φέτος στη Βαρβάκειο Αγορά

Δημοσίευση 20 Δεκεμβρίου 2010, 06:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φθηνότερο το κρέας φέτος στη Βαρβάκειο Αγορά
Facebook Twitter Whatsapp

Οι τιμές των κρεάτων διαμορφώνονται κατά 1 με 1,5 ευρώ χαμηλότερα φέτος , δήλωσε ο πρόεδρος των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης.

Οι τιμές των κρεάτων διαμορφώνονται κατά 1 με 1,5 ευρώ χαμηλότερα φέτος , δήλωσε ο πρόεδρος των Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς Κλεάνθης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι στη Βαρβάκειο , οι κρεοπώλες περιορίζουν τα περιθώρια κέρδους τους στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχει φέτος ο καναλωτής .Σε ότι αφορά στη διαμόρφωση των τιμών ανέφερε ότι το χοιρινό που παραδοσιακά είναι και το κρέας που οι έλληνες προτιμούν περισσότερο για τα Χριστούγεννα, η τιμή του διαμορφώνεται μεταξύ 3,50 και 4,20 ευρώ το κιλό, της κατεψυγμένης γαλοπούλας μεταξύ 4 και 5 ευρώ ενώ της νωπής φτάνει μέχρι και 7 ευρώ το κιλό και το αρνάκι το ντόπιο -στο οποίο υπάρχει επάρκεια - γύρω στα 6,50 με 7 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Τσιρώνης σχολίασε ότι οι τιμές της Βαρβακείου διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 2 με 3 ευρώ το κιλό σε σχέση με τις τιμές των πολυεθνικών και ζήτησε στις σχετικές συζητήσεις που έχει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης , για τη μείωση των τιμών στην αγορά , να καλούνται και εκείνοι.

Τέλος ανέφερε ότι η αν και χθες Κυριακή υπήρχε κίνηση στην αγορά εν τούτοις ''όσοι έρχονται στη Βαρβάκειο είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φέτος τους βλέπουμε να αγοράζουν λιγότερες ποσότητες από ότι αγόραζαν'' και ζήτησε από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς να δείξουν κατανόηση και η απεργιακή τους κινητοποίηση να μην είναι τέτοια που να απαγορεύσει στον κόσμο να ψωνίσει '' στις όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές της αγοράς''.

Τέλος ανάφερε ότι μέχρι στιγμής , η κίνηση είναι μειωμένη κατά 30-35% φέτος σε σχέση με πέρυσι.