ΕΛΛΑΔΑ

Αυστραλία: Βραβεύτηκαν μαθητές για διάκριση στα Ελληνικά

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2010, 08:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυστραλία: Βραβεύτηκαν μαθητές για διάκριση στα Ελληνικά
Facebook Twitter Whatsapp

Στους μαθητές που διακρίθηκαν στα Ελληνικά ήταν αφιερωμένη η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Στους μαθητές που διακρίθηκαν στα Ελληνικά ήταν αφιερωμένη η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Κατά τη διάρκεια της υπέροχης βραδιάς απονεμήθηκαν βραβεία σε μαθητές που αρίστευσαν στα Ελληνικά από την Κοινότητα και σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης και την Τράπεζα Κύπρου Αυστραλίας.

Τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Κοινότητας και το μεγάλο αριθμό εκπροσώπων παροικιακών οργανισμών, συμπαροίκων και μέσων ενημέρωσης, καλωσόρισε ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Η Κοινότητα έχει επενδύσει πολλά στην εκπαίδευση και η επένδυση αυτή έχει αποφέρει άριστα αποτελέσματα, βοηθώντας τις νέες γενιές να μαθαίνουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας και να διακρίνονται σε όλα τα επίπεδα, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαστεργιάδης.

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Θόδωρος Μάρκος παρουσίασε τους πέντε μαθητές που αρίστευσαν στο μάθημα των Ελληνικών.

Οι μαθητές των σχολείων της Κοινότητας που βραβεύθηκαν είναι οι ακόλουθοι:

- Πρισίλα Σαββοπούλου (της απονεμήθηκε βραβείο στη μνήμη της Αλεξάνδρας Βραχνά, πρωτοπόρου εκπαιδευτικού των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας),

- Δανάη Ανδρεοπούλου - Μαλικοτσίνα (της απομενήθηκε βραβείο στη μνήμη της Νίνας Μπλακ (Μαυροκέφαλου), πρωτοπόρου εκπαιδευτικού των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας),

- Γιάννης Τσαούσης (του απονεμήθηκε βραβείο στη μνήμη της Ολγας Ραδουλέσκου, επίσης πρωτοπόρου εκπαιδευτικού των σχολείων της Κοινότητας),

- Ευάγγελος Μαντής (του απονεμήθηκε βραβείο στη μνήμη του Αντώνη Λεκατσά, ιδρυτικού στελέχους της Κοινότητας),

Ακολούθως, ο συντονιστής του Γραφείου Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Χάρης Λαδόπουλος απένειμε Αριστεία σε μαθητές που διακρίθηκαν στα Ελληνικά, καθώς και στον Μαρκ Μπενεβετσούρο, από το Xavier College, που αρίστευσε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.