ΕΛΛΑΔΑ

“Με το καινούργιο νομοσχέδιο θα εξαθλιωθούν τα φαρμακεία” λένε οι φαρμακοποιοί

Δημοσίευση 28 Ιανουαρίου 2011, 14:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
“Με το καινούργιο νομοσχέδιο θα εξαθλιωθούν τα φαρμακεία” λένε οι φαρμακοποιοί
Facebook Twitter Whatsapp

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση των φαρμακοποιών της Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση των φαρμακοποιών της Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης.

Ο πρόεδρος  πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημείωσε ότι ''με το ν/σ που είναι κατατεθειμένο στη Βουλή έχουμε εξαθλίωση των φαρμακείων όλης της χώρας, συνεπώς οι φαρμακοποιοί αντιδρούν, ζητώντας ριζική αναμόρφωση του ν/σ αυτού, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Αμπατζόγλου είπε ότι την Δευτέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους και πρόσθεσε, ''ζητάμε, ριζική αναμόρφωση του ν/σ, σεβασμό της αποστολής και του ρόλου του ελληνικού φαρμακείου, να μην ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία στη χώρα, γιατί αυτό είναι σε βάρος των φαρμακείων, των ασφαλισμένων και των ασφαλιστικών ταμείων''.

Τέλος, στο ψήφισμα που κατέθεσαν στην Περιφέρεια αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι, ''αποτελεί πρόσχημα ότι τα μέτρα αποσκοπούν στη μείωση των δαπανών υγείας, υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσης που βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα, είναι αγαθό υγείας, με βάση το ν/σ που είναι κατατεθειμένο στη Βουλή εμπεριέχονται απαράδεκτα μέτρα, για τα οποία ζητάμε απόσυρση ή ριζική αναμόρφωση. Πιστεύουμε ότι στο διάλογο που θα γίνει με τον υπουργό την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας σε όλη τη χώρα, με πολλές μορφές κινητοποίησης''.

Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, οι φαρμακοποιοί από όλη την Πελοπόννησο, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης που αφορά το ''άνοιγμα'' του επαγγέλματός τους.