ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Καρχιμάκη σε Μπουτάρη

Δημοσίευση 31 Ιανουαρίου 2011, 11:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επίσκεψη Καρχιμάκη σε Μπουτάρη
Facebook Twitter Whatsapp

Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος Γιώργο Γεράκη και τον γραμματέα της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου.

Το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του Κινήματος Γιώργο Γεράκη και τον γραμματέα της Ν.Ε. Α΄Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου.

Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα του Δήμου και ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι το Κίνημα θα στηρίξει το νέο δήμαρχο και θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσει το Δήμο να πάει μπροστά.

"Μετά από 24 χρόνια η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα. Δίνει τη δυνατότητα στο δήμαρχο και αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη υποχρέωση, να διασφαλίσει τη διαφάνεια, η οποία ήταν ανύπαρκτη, τη σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, να βάλει κανόνες και να κάνει ξανά τους πολίτες να αισθανθούν περήφανοι", είπε μετά τη συνάντηση ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: "Aυτό ο δήμαρχος νομίζω ότι το κάνει, και τα πρώτα δείγματα, οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές. Παρακολουθούμε και βλέπουμε ότι είναι σε μια κατεύθυνση που οι πολίτες επέλεξαν. Εχει ένα τιτάνιο έργο να επιτελέσει, έχει δύναμη έχει πίστη και νομίζω ότι θα τα καταφέρει και θα δικαιώσει τους πολίτες. Το 2012 η Θεσσαλονίκη συμπληρώνει εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της και μπορούμε να πούμε ότι συμβολικά ο Γιάννης Μπουτάρης, ένα χρόνο νωρίτερα, απελευθέρωσε την πόλη από τα δεινά της αδιαφάνειας, της φαυλότητας, της αναξιοκρατίας και ότι πόνεσε αυτό τον τόπο. Και καλείται βεβαίως να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική. Μια εμπιστοσύνη, που όταν διαρραγεί, το πολιτικό σύστημα μπορεί να πέσει και είναι υπόδουλο σε διάφορα άλλα συμφέροντα".

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε την επίσκεψη μια ουσιαστική δήλωση υποστήριξης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του στο Δήμο. "Το πρώτο μας μέλημα είναι η κοινωνική πολιτική. Πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την κάρτα του δημότη για τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, τα δημοτικά ιατρεία", είπε. "Προσπαθούμε να τα βάλουμε σε μια σειρά, ώστε το 2012 να έχουμε μια θεαματική διαφορά σε σχέση με ότι είχαμε μέχρι τώρα", πρόσθεσε.

Δήλωσε ότι η νέα διοίκηση του Δήμου θα εξετάσει και θα αναθεωρήσει όλες τις συμβάσεις του Δήμου. Ιδιαίτερα για την εταιρία «Ορθολογισμός», που συνέτασσε τους ισολογισμούς, επισήμανε: "Το περίεργο με την εταιρία "Ορθολογισμός" είναι ότι ουσιαστικά έκανε τα λογιστικά του Δήμου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να έχει ο Δήμος ένα συστηματικό και σωστό λογιστήριο, να αποκατασταθεί το διπλογραφικό σύστημα το οποίο παραδίδεται μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες. Και να λειτουργεί. Διατείνεται ο πρώην δήμαρχος ότι έχουμε διπλογραφικό σύστημα. Στα χαρτιά όλα τα έχουμε. Και ISO έχουμε και λεφτά στα ταμεία έχουμε κι από όλα έχουμε. Η ουσία είναι ποια είναι στην πραγματικότητα. Θα έλεγα στον πρώην δήμαρχο καλύτερα να σιωπά παρά να λέει αυτά που λέει".