ΕΛΛΑΔΑ

Οι μετανάστες “παραίτησαν” τρεις αντιδημάρχους στην Αθήνα

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2011, 16:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι μετανάστες “παραίτησαν” τρεις αντιδημάρχους στην Αθήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Τριγμοί προκαλούνται στην παράταξη του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ύστερα από τις παραιτήσεις τριών αντιδημάρχων.

Τριγμοί προκαλούνται στην παράταξη του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, ύστερα από τις παραιτήσεις τριών αντιδημάρχων.

Η παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία, καθώς 6 από τους δημοτικούς της συμβούλους (Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη) ψήφισαν παρών και η πρόταση σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας απορρίφθηκε  με μια ψήφο διαφορά.

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκε ο αρμόδιος για τα οικονομικά του δήμου, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δήλωσε «παρών» στην πρόταση του Καμίνη σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Αμέσως μετά, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων, Φώτης Προβατάς, δήλωσε ότι παραιτείται και αυτός από τη θέση του αφού πρώτα δήλωσε και ο ίδιος «παρών» στην ψηφοφορία για την ίδια πρόταση.

Θα παραμείνουν, όμως στη θέση τους για ένα μεταβατικό στάδιο, μέχρις ότου καταρτιστεί ο οικονομικός προϋπολογισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες,  υπό παραίτηση τελεί η αντιδήμαρχος, Νέλλη Παπαχελά.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, στο οποίο ήρθε για τρίτη φορά το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, που διανύουν την 28η μέρα της απεργίας τους, οι τόνοι ανέβηκαν  δύο προτάσεις που κατατέθηκαν, απορρίφθηκαν.

Η μία ήταν του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, που πρότεινε στους απεργούς πείνας να αναστείλουν την απεργία τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία, προτείνοντας παράλληλα την μεσολάβηση του δημάρχου και του δήμου για να υπάρξει διέξοδος και θετική έκβαση, με τρόπο ρεαλιστικό και ανθρώπινο.

Η άλλη πρόταση την οποία κατέθεσαν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ήταν να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο εκφράζεται η αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας και καλείται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Και στα δύο ψηφίσματα η παράταξη Κακλαμάνη ψήφισε λευκό.