ΕΛΛΑΔΑ

Δραπέτης συνελήφθη για ληστεία στην Άρτα

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2011, 14:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δραπέτης συνελήφθη για ληστεία στην Άρτα
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Άρτα, συνελήφθη 36χρονος Αλβανός ληστής τράπεζας, ο οποίος απείλησε με το όπλο του, αστυνομικό που τον είχε αντιληφθεί.

Στην Άρτα, συνελήφθη 36χρονος Αλβανός ληστής τράπεζας, ο οποίος απείλησε με το όπλο του, αστυνομικό που τον είχε αντιληφθεί.

Ο αστυνομικός, σε κατάσταση άμυνας, τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον στον ώμο και το δεξί χέρι. Ο 36χρονος συλληφθείς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο της Άρτας. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, λίγες ώρες νωρίτερα στη Θεσπρωτία, με πιστόλι «Τοκάρεφ», απείλησε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου και τη μητέρα του, όταν έγινε αντιληπτός να κλέβει το αυτοκίνητό τους. Πυροβόλησε δύο φορές, τη πρώτη φορά στο έδαφος και τη δεύτερη εναντίον του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Κατόπιν, πήρε το αυτοκίνητο και με αυτό πήγε στην Άρτα όπου λήστεψε τράπεζα της πόλης, αποσπώντας λεία 32.205 ευρώ. Στην συνέχεια, τρέχοντας κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό του, αλλά τότε τον εντόπισαν οι αστυνομικοί και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, τον τραυμάτισαν ελαφρά στον ώμο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μέχρι τώρα αστυνομικής έρευνας, ο 36χρονος ήταν κρατούμενος των Φυλακών Πατρών από τον Ιανουάριο του 2001, εκτίοντας συνολική ποινή 42 ετών, για διάπραξη ληστειών και κλοπών κατ εξακολούθηση. Στα τέλη του Οκτωβρίου 2010 παραβίασε την άδεια που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές Πατρών και από τότε ήταν καταζητούμενος. Κατασχέθηκαν το πιστόλι που χρησιμοποίησε στη ληστεία, με γεμιστήρα πλήρες φυσιγγίων και σφαίρα στη θαλάμη, 55 επιπλέον φυσίγγια των 7,62 mm, καθώς και το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε από την τράπεζα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες ληστείες ή κλοπές.