ΕΛΛΑΔΑ

Απεργούν μέχρι και οι...εργολάβοι

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2011, 16:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απεργούν μέχρι και οι...εργολάβοι
Facebook Twitter Whatsapp

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι εργολήπτες δημοσίων έργων της Μακεδονίας-Θράκης, κάνοντας λόγο για άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις τους.

Κινητοποιήσεις εξήγγειλαν οι εργολήπτες δημοσίων έργων της Μακεδονίας-Θράκης, κάνοντας λόγο για άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις τους.

Οι εργολήπτες σκοπεύουν  την επόμενη Τρίτη να απέχουν από όλους τους   προγραμματισμένους διαγωνισμούς έργων, ενώ θα πραγματοποιήσουν και συμβολικές καταλήψεις.

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις, οι οποίες θα επεκταθούν σε όλη τη Μακεδονία και Θράκη, σε συνεργασία με τους συλλόγους των άλλων νομών, ελήφθη σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Θεσσαλονίκης και Κ.Μακεδονίας (ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ).

Συμβολικές καταλήψεις θα γίνουν, μεταξύ άλλων, στο κτήριο της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και στα περιφερειακά διαμερίσματα της περιοχής. Σύμφωνα με τον πρόσφατα επανεκλεγέντα πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιώργο Γάγαλη, «η κατάσταση των επιχειρήσεων του κλάδου θεωρείται τραγική και ζητείται η άμεση εξόφληση όλων των εκτελεσμένων έργων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Παράλληλα, συνέχισε, «είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν και να αυξηθούν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και να ληφθούν δίκαια φορολογικά μέτρα, με έμφαση στο συμψηφισμό των χρεών των εργοληπτικών επιχειρήσεων προς το κράτος (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές κ.α)».

Στο μεταξύ, το νεοσύστατο διοικητικό συμβούλιο συναντήθηκε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα δημοπρατούνται μόνο εκείνα τα έργα, των οποίων η πίστωση είναι εξασφαλισμένη.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΠΕΔΕΘ & ΚΜ αποτελούν οι: Γιώργος Γάγαλης (πρόεδρος), Γιώργος Χατζηνάσιος (αντιπρόεδρος), Παναγιώτης Στομαχόπουλος (β΄αντιπρόεδρος), Δημήτρης Μανδρούκας (γενικός γραμματέας) και Ηρώ Μήτρου (ταμίας).