ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή με κακοκαιρία

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2011, 06:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παρασκευή με κακοκαιρία
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που βαθμιαία θα ασθενήσουν προβλέπονται για σήμερα, Παρασκευή. Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που βαθμιαία θα ασθενήσουν προβλέπονται για σήμερα, Παρασκευή. Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις ανατολικές θαλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές βορειοανατολικοί 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 2 (-2) έως 9 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως το πρωί. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί στα νοτια πιθανώς να είναι έντονα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 10 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στην Κρήτη βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7. Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που το πρωί στα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νοτια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με βροχή κατά περιόδους. Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 7 βαθμούς κελσίου.