ΕΛΛΑΔΑ

Παραδόθηκε εκσυγχρονισμένος ο “Υποπλοίαρχος Τρουπάκης”

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2011, 14:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παραδόθηκε εκσυγχρονισμένος ο “Υποπλοίαρχος Τρουπάκης”
Facebook Twitter Whatsapp

Την πυραυλάκατο “Υποπλοίαρχος Τρουπάκης” παρέδωσαν σήμερα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο Πολεμικό Ναυτικό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής.

Την πυραυλάκατο “Υποπλοίαρχος Τρουπάκης” παρέδωσαν σήμερα τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο Πολεμικό Ναυτικό, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το τέταρτο σκάφος από τα τέσσερα συνολικά της κατηγορίας La Combattante ΙΙΙΑ , τον εκσυγχρονισμό των οποίων ανέλαβαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου.

Σημειώνεται ότι οι πυραυλάκατοι τύπου La Combattante ΙΙΙΑ, είναι γαλλικής προέλευσης και παραγγέλθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1974, Μία δεύτερη παρτίδα 6 πολεμικών πλοίων κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και χαρακτηρίστηκα κλάσης La Combattante ΙΙΙb.

Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν, αφορούν την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων, των συστημάτων επικοινωνιών και γενικότερα την αναβάθμιση της μαχητικής του ικανότητας.

Υποκατασκευαστές στο πρόγραμμα είναι η Thales για τα οπλικά συστήματα και η Intracom για τα τηλεπικοινωνιακά.

Ο Πρόεδρος των Ναυπηγείων Ελευσίνας κ. Νίκος Ταβουλάρης, μιλώντας κατά την Τελετή Παράδοσης, υπογράμμισε το ρόλο της επιχείρησης στη διατήρηση του αξιόμαχου των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού με τα νέα πλοία που κατασκευάζει και τον εκσυγχρονισμό άλλων.

Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης που διέρχεται η χώρα και η οποία έχει επιπτώσεις και στον Όμιλο Νεωρίου-Ελευσίνας.

Όπως τόνισε ο κ. Ταβουλάρης, "παρά τα όποια προβλήματα, οι επιχειρήσεις του Ομίλου δεν έκαναν καμία μείωση του προσωπικού, ενώ τιμούν στο έπακρο τις υπογεγραμμένες συμβάσεις με το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.

Ό,τι χρήματα έχουμε λάβει για τα υπό εξέλιξη Προγράμματα προβλέπονται από τις συμβάσεις με το Π.Ν. και έχουν διατεθεί για την υλοποίησή τους. Είμαστε έτοιμοι για κάθε έλεγχο", τόνισε ο κ. Ταβουλάρης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία που έχει για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης ο προγραμματισμός και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για τα νέα Προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.