ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Δημοσίευση 1 Μαρτίου 2011, 13:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατάληψη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
Facebook Twitter Whatsapp

Εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών κατέλαβαν το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στους υπόλοιπους εργαζομένους.

Εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών κατέλαβαν το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στους υπόλοιπους εργαζομένους.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι καταληψίες κάνουν λόγο για ολιγωρία, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν γίνονται αρκετά για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την στιγμή που βρίσκεται στη Βουλή και συζητείται το νομοσχέδιο “Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Οικονομικών”.

Ενέργειες όπως αυτή η κατάληψη, υποβαθμίζουν, σύμφωνα με το υπουργείο, το πολύ σημαντικό έργο που κάνει η ΓΓΠΣ στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και τη μεγάλη συνεισφορά των εργαζομένων της, που έχουν να επιδείξουν σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στις διασταυρώσεις και την αναβάθμιση και ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται, ότι στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι υπάλληλοι της ΓΓΠΣ, αλλά και όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αποτελούν καθοριστικό παράγοντα, αρκεί να μην παρεμποδίζεται το έργο τους.

 Με τους ηρωϊσμούς χάνουν το δίκιο τους

Για πρώτη φορά βγαίνουν ονόματα φοροφυγάδων και γίνονται διασταυρώσεις για τη σύλληψη της μεγάλης φοροδιαφυγής, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι που κατέλαβαν το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (πρώην ΚΕΠΥΟ), υποστήριξαν ότι θέλουν να δημοσιεύσουν τα "πόθεν έσχες" των φοροφυγάδων και δεν έχουν πάρει την εντολή από την κυβέρνηση.

 "Η κατάληψη στο ΚΕΠΥΟ έχει αιτήματα εργασιακού χαρακτήρα. Αν όντως βάζουν και τέτοια ζητήματα θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι υπάλληλοι πρέπει να εκτελούν συγκεκριμένες πολιτικές εντολές και κάποιοι να μην παρουσιάζονται πιο ευαίσθητοι από την ελληνική κυβέρνηση", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης θα έπρεπε να βρίσκει -και βρίσκει- τη συμπαράσταση όσων εργάζονται στο ΚΕΠΥΟ και τις κατά τόπους ΔΟΥ, καθώς εκείνοι γνωρίζουν πρώτοι αυτές τις ενέργειες της κυβέρνησης. "Αν μπερδεύουμε την προληπτική μη περικοπή των επιδομάτων με τέτοιου είδους ζητήματα και τέτοιου είδους "ηρωισμούς", τότε οι εργαζόμενοι, όσοι είναι αυτοί και όποιοι είναι, χάνουν το δίκιο τους", κατέληξε.