ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τα περί ελλείψεων υλικού στη ΔΙ.ΑΣ.

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2011, 17:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τα περί ελλείψεων υλικού στη ΔΙ.ΑΣ.
Facebook Twitter Whatsapp

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε πριν από λίγο τα όσα είδαν χθες και σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με ελλείψεις υλικού και του απαραίτητου εξοπλισμού των αστυνομικών-μελών της ομάδας “ΔΙ.ΑΣ.”.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε πριν από λίγο τα όσα είδαν χθες και σήμερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με ελλείψεις υλικού και του απαραίτητου εξοπλισμού των αστυνομικών-μελών της ομάδας “ΔΙ.ΑΣ.”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για τον εξοπλισμό της μηχανοκίνητης αυτής ομάδας έχουν διατεθεί ήδη 20.000.000 ευρώ και ότι οι όποιες καθυστερήσεις στην παροχή απαραίτητων υλικών δεν οφείλεται σε ενέργειες ή παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Εξοπλισμός του προσωπικού των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.»

Σχετικά με αναφερόμενα για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των αστυνομικών που στελεχώνουν τις ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στους 3.640 αστυνομικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ., που δραστηριοποιούνται σε πανελλαδικό επίπεδο, έχει χορηγηθεί, για την αποτελεσματική εκπλήρωση της αποστολής τους, αλλά και για τη διασφάλιση τόσο της ζωής όσο και της σωματικής ακεραιότητάς τους, σύγχρονος ατομικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε ό,τι αφορά:

· Αλεξίσφαιρα γιλέκα,

· Πιστόλια USP, τελευταία ς τεχνολογίας,

· Φορητούς πομποδέκτες,

· Στολές ειδικής προστασίας, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας αναβατών δικύκλων,

· Κράνη μοτοσικλετιστών, τύπου full face,

· Ειδικές μπότες μοτοσικλετιστών,

· Γάντια μοτοσικλετιστών και

· Αστυνομικές ράβδους.

 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι:

· Στο προσωπικό των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. δεν έχουν χορηγηθεί ακόμα αδιάβροχα, διότι η ποσότητα που παραδόθηκε από τον προμηθευτή απορρίφθηκε από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παραλαβής, λόγω τεχνικών εκτροπών.

· Επίκειται εντός του τρέχοντος μηνός η παράδοση στολών, 500 τεμαχίων, μεγεθών small και medium, καθώς και 701 ζευγαριών μποτών. Τα ζεύγη των μποτών δεν παραδόθηκαν στον προγραμματισμένο χρόνο με υπαιτιότητα της συμβεβλημένης εταιρείας, που κηρύχθηκε έκπτωτη.

· Λόγω των αλλαγών που επήλθαν, από 01-01-2011, στον τρόπο και τις διαδικασίες έγκρισης των δαπανών από το Υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο 1.526 μοτοσικλετών δεν μπορούν να διατεθούν, λόγω βλαβών, 352 μοτοσικλέτες. Για την επισκευή τους απαιτείται έγκριση δαπάνης ύψους 500.000€ περίπου, από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, περίπου 20.000.000€, για τις μοτοσικλέτες, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τα ατομικά είδη και τα εφόδια του προσωπικού των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης.