ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνης: Μειώνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2011, 16:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καμίνης: Μειώνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων
Facebook Twitter Whatsapp

Σε συνέντευξη τύπου, την πρώτη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης από την ανάληψη των καθηκόντων του, έθεσε τις προτεραιότητες της δικής του τετραετίας.

Σε συνέντευξη τύπου, την πρώτη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης από την ανάληψη των καθηκόντων του, έθεσε τις προτεραιότητες της δικής του τετραετίας.

Αναφερόμενος στο ιστορικό κέντρο και τις ανάγκες του, ο κ. Καμίνης είπε ότι από τον Μάρτιο θα αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες ανακοινώσεις, ενώ έδωσε έμφαση στην επίσπευση των απαλλοτριώσεων, την ανάκτηση των δημόσιων χώρων, ενώ παρουσίασε για άλλη μία φορά τα κίνητρα που θα βοηθήσουν στην επιστροφή των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας για τα οικονομικά του δήμου Αθηναίων ο κ. Καμίνης είπε ότι τα δάνεια αυξήθηκαν κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο (κατά 50%) και από 150 εκ. ευρώ που ήταν το 2009 έφτασαν τα 220 ε. , ενώ τα χρέη προς τρίτους αγγίζουν πια τα 77 εκ. Ως εκ τούτου ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι προσαρμοσμένος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από 990 εκ. ευρώ ( που δόθηκαν το 2010) θα δοθούν 818 εκ. ευρώ .

Έμφαση όμως θα συνεχίσει να δίνει ο δήμος τόσο στον σωστό φωτισμό της πόλης (αναμένεται να μπούν ακόμη και ιδιώτες στο ζήτημα αυτό δίνοντας χορηγίες), ενώ με μεγάλη αυστηρότητα θα υλοποιείται και ο καθαρισμός των δρόμων. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, "η πόλη θα μείνει καθαρή πάση θυσία". Γεγονός που σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι ακόμη και να μειωθεί το σώμα των εργαζομένων στην καθαριότητα , θα ενισχυθεί από εργαζομένους άλλων ειδικοτήτων.

Όσο αφορά τα ακίνητα του δήμου, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό ώστε να υπάρξει μεγάλης κλίμακας οικονομία από τα ενοίκια που καταβάλλονται σήμερα .

Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε επίσης το έργο που έχει ολοκληρωθεί στον τομέα της παράνομης στάθμευση λέγοντας ότι δόθηκαν 116.000 κλήσεις και τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στην κυκλοφορία των ποδηλάτων μέσα στην πόλη, αυξάνοντας κατ' αντιστοιχία τις θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και ποδήλατα.

Τέλος ο κ. Καμίνης εξετάζει το ενδεχόμενο της μείωσης των θέσεων στάθμευσης προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερος χώρος στους μπλε κάδους ανακύκλωσης (από 4000 που έχει σήμερα ο δήμος να φτάσουν τους 8000) .