ΕΛΛΑΔΑ

"Πόλεμος" στα Δυτικά Προάστια μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2011, 17:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Πόλεμος" στα Δυτικά Προάστια μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών
Facebook Twitter Whatsapp

Το νόμο στα χέρια τους έχουν πάρει άρκετοί κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει σε ομαδικές "περιπολίες" ψάχνοντας τους υπευθύνους για πολλούς βιασμούς στην περιοχή της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.

Το νόμο στα χέρια τους έχουν πάρει άρκετοί κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν προχωρήσει σε ομαδικές "περιπολίες" ψάχνοντας τους υπευθύνους για πολλούς βιασμούς στην περιοχή της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.

Σε άτυπη βεντέντα μεταξύ εξαγριωμένων κατοίκων και αλλοδαπών φερόμενων ως βιαστές ανήλικων κοριτσιών στην περιοχή έχει εξελιχθεί το σκηνικό στα Δυτικά Προάστια. Δεν είναι λίγα τα βράδια, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, που κάτοικοι κατεβαίνουν στις πλατείες για να επιτεθούν σε αλλοδαπούς, ενώ συμμορίες μεταναστών ξυλοκοπούν κατά ομάδες νεαρούς κατοίκους. Η κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ανησυχητική και θυμίζει την περίπτωση του "Άγιου Παντελεήμονα".

Tα επεισόδια σε Νίκαια και Κορυδαλλό μεταξύ νεαρών Ελλήνων... και Πακιστανών λαθρομεταναστών, κλιμακώνονται, με την επίσημη Πολιτεία όμως (όπως ο δήμαρχος Νίκαιας, διάφορες ΜΚΟ, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ), να τάσσονται εξ αρχής στο πλευρό των αλλοδαπών.

Τι έχει συμβεί; Ο ομαδικός βιασμός 14χρονης την περασμένη Δευτέρα, από ομάδα οκτώ Πακιστανών και ο άγριος ξυλοδαρμός του 17χρονου συνοδού της, προκάλεσε τη νεολαία της περιοχής, η οποία αντέδρασε. Ακολούθησαν συμπλοκές που γενικεύτηκαν στου Ρέντη, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και στον Κολωνό, που οδήγησαν στον τραυματισμό Ελλήνων περιοίκων, κυρίως ανηλίκων, αλλά και προκλήσεις εις βάρος των Ελλήνων από ομάδες αλλοδαπών, που κυκλοφορούν οπλισμένες με ρόπαλα στους δρόμους.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η οποία φυσικά κατηγορεί τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής, «πρόκειται για περίπου 60 επιθέσεις σε βάρος ισάριθμων μεταναστών, κάποιες δολοφονικές (με μαχαίρια και σιδηρολοστούς), μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Θύματά τους οικονομικοί μετανάστες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δέχονται επιθέσεις τη στιγμή που επιστρέφουν από τις δουλειές τους. Δράστες, επίσης νεαρά άτομα, σε κάποιες περιπτώσεις και έφηβες γυναίκες, οι οποίοι μετακινούνται με μοτοσικλέτες και επιτίθενται -ανά ομάδες 10-15 ατόμων- σε μετανάστες που βρίσκονται σε πλατείες, στάσεις λεωφορείων, δρόμους, αλλά και σε χώρους προσευχής Πακιστανών, όπως συνέβη στην περίπτωση της οδού Τιμοσθένους».

"Ούτε λέξη ωστόσο για το βιασμό της πιτσιρίκας από τους αλλοδαπούς, που δημιούργησε και το «πρόβλημα»...
στην ευρύτερη περιοχή εκεί (και συγκεκριμένα σε παιδική χαρά στο τέρμα της οδού Ιππολύτου, στα Άνω Πατήσια) πριν ένα χρόνο και τρεις μήνες: τον κτηνώδη βιασμό και τη δολοφονία μιας Ελληνίδας, τα χαράματα της Πρωτοχρονιάς, υπόθεση που αποσιωπήθηκε από την ΕΛΑΣ και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Αποσιωπήθηκε στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας, μιας και το θύμα ήταν Ελληνίδα και οι δράστες, αλλοδαποί" καταγγέλουν κάτοικοι της Νίκαιας.