ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνουν την εθνική οδό οι φοιτητές του Αγρινίου

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2011, 10:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κλείνουν την εθνική οδό οι φοιτητές του Αγρινίου
Facebook Twitter Whatsapp

Τον αποκλεισμό της εθνική οδού ετοιμάζουν σήμαρα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή τους.

Τον αποκλεισμό της εθνική οδού ετοιμάζουν σήμαρα οι φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή τους.

H ανακοίνωση των Συλλόγων των Τριών Τμημάτων του Πανεπιστημίου, αναφέρει:

«Με το παρόν δελτίο τύπου επιθυμούμε να κοινοποιήσουμε τα άλυτα και διαχρονικά προβλήματά μας τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.Εδώ και δέκα μήνες που η Διοικούσα Επιτροπή έχει διοριστεί ως η αρμόδια Διοικητική Αρχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, δεν έχει επιλύσει πρακτικά κανένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα.

Το τελευταίο διάστημα που τα προβλήματα έχουν οξυνθεί, η Διοικούσα Επιτροπή παραμένει αδρανής, "διοικώντας" στην ουσία από απόσταση, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του Πανεπιστημίου. Η δεδομένη όμως κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στα τμήματά μας δεν αποτελεί μόνο ευθύνη της Διοικούσας Επιτροπής αλλά συντελούν σε αυτήν προηγούμενες ηγεσίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και οι δωδεκαετείς "απουσία" της μέριμνας που θα έπρεπε να έχει το Υπουργείο Παιδείας.

Η έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων, η αδυναμία ολοκλήρωσης της Μετονομασίας του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Μηχανικούς Περιβάλλοντος, η έλλειψη μεταπτυχιακών προγραμμάτων, υλικοτεχνικών υποδομών και εστιών, η έλλειψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, η ελλιπής χρηματοδότηση, η ανυπαρξία υπηρεσιών και επιτροπών (οικονομική, τεχνική, ερευνών, τμήμα προμηθειών κτλ) και η παντελής απουσία της οποιασδήποτε φοιτητικής μέριμνας από όλους τους υπεύθυνους, μας οδήγησε σε συνελεύσεις φοιτητών για να παρθούν άμεσα μέτρα.

Απαιτούμε την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων προκειμένου το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει εύρυθμα την λειτουργία του. Δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτελέσουμε τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ Διοικούσας Επιτροπής, Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Υπουργείου Παιδείας.

Καταληκτικά απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους να επιδείξουν την δέουσα υπευθυνότητα και να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουμε από κοινού όλοι, για ένα βιώσιμο και "ανταγωνιστικό" δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο που να παρέχει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Οι κινητοποιήσεις των συλλόγων φοιτητών σήμερα με το κλείσιμο της εθνικής οδού αλλά και την Παρασκευή στην πόλη του Αγρινίου ας είναι το εφαλτήριο για να δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας.