ΕΛΛΑΔΑ

Καμίνης: Οι απειλές και η βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία

Δημοσίευση 11 Απριλίου 2011, 17:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καμίνης:  Οι απειλές και η βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία
Facebook Twitter Whatsapp

Με τη σύμφωνη γνώμη 26 συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας καθώς και της παράταξης του Γιώργου Αμυρά, εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αναφορικά με τους συμβασιούχους του δήμου.

Με τη σύμφωνη γνώμη 26 συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας καθώς και της παράταξης του Γιώργου Αμυρά, εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, αναφορικά με τους συμβασιούχους του δήμου.

Ειδικότερα, το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για «επιβεβαίωση από το δημοτικό συμβούλιο» της προηγούμενης απόφασης της 17ης Ιανουαρίου (σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Αθηναίων) και καλεί τους συμβασιούχους που έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο «να σταματήσουν την κατάληψη και να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών».

Παράλληλα μιλάει  για «πελατειακή πολιτική που τηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και αδιαφανείς διαδικασίες που οδήγησαν τους συμβασιούχους σε ομηρία».

Υπέρ αυτής της πρότασης τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης "Επιμένουμε Αθήνα", Γιώργος Αμυράς.

Η παράταξη Κακλαμάνη αποχώρησε από την αίθουσα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, όταν καταψηφίστηκε η δική της πρόταση που ζητούσε την μοριοδότηση των θέσεων εργασίας που καλύπτουν οι συμβασιούχοι με την προσθήκη ότι «πρέπει να μοριοδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία».

Σε δική τους ανακοίνωση οι σύμβουλοι της παράταξης του ΚΚΕ, κάνουν λόγο για «αυταρχισμό και καταστολή απέναντι στον δίκαιο αγώνα των χιλιάδων συμβασιούχων εργαζομένων» και, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: “Οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποχώρησαν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταδικάζοντας τις αυταρχικές μεθοδεύσεις της αντιλαϊκής πλειοψηφίας, που διοικεί το Δήμο. Ο λαός της Αθήνας πληρώνει ήδη τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και διοίκησης του Δήμου. Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους του δήμου για μόνιμη σταθερή δουλειά ενάντια στην φορομπηξία και την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών”.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π. Κωνσταντίνου, δήλωσε, μεταξύ άλλων: “Αποχωρήσαμε από ένα Δημοτικό Συμβούλιο επιτηρούμενο από τις δυνάμεις καταστολής και με άδειες εισόδου από τον πρόεδρό του σε ελάχιστους, ώστε να μετατρέψει τις συνεδριάσεις του σε κλειστό κλαμπ χειροκροτητών του δημάρχου και της κυβέρνησης”.

Νωρίτερα, ο Γ. Καμίνης σε δήλωσή   αναφορικά με την ένταση που προκλήθηκε μεταξύ συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων και ανδρών των ΜΑΤ, νωρίς το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

“Λυπάμαι για τα επεισόδια, που προκάλεσε ομάδα συνδικαλιστών. Επιχείρησαν με βίαιο τρόπο να εμποδίσουν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Απέτυχαν. Τους είχα προειδοποιήσει. Οι εκβιασμοί, οι απειλές και η βία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία”.