ΕΛΛΑΔΑ

Οι λόγοι που δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2011, 15:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι λόγοι που δείχνετε μεγαλύτερη από την ηλικία σας
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιος άνθρωπος θα ήθελε να δείχνει μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία; Οι ρυτίδες μπορεί να δείχνουν τη διαδρομή της ζωής σας, αλλά καμία γυναίκα δε θέλει να βλέπει στον καθρέφτη έναν…ολόκληρο χάρτη.

Ποιος άνθρωπος θα ήθελε να δείχνει μεγαλύτερος από την πραγματική του ηλικία; Οι ρυτίδες μπορεί να δείχνουν τη διαδρομή της ζωής σας, αλλά καμία γυναίκα δε θέλει να βλέπει στον καθρέφτη έναν…ολόκληρο χάρτη.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να προσθέτετε μόνες σας γραμμές στο πρόσωπό σας; Ορισμένες συνήθειες και συμπεριφορές αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης. Αν τις αποφύγετε, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να δείχνει πιο νεανικό.

Σύμφωνα με το Iatronet υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι λόγοι τους οποίους μπορείτε να αποφύγετε, για να μειώσετε τις ρυτίδες στο πρόσωπό σας.

Έκθεση στον ήλιο: Η κυριότερη αιτία εμφάνισης ρυτίδων. Δεν υπάρχει μαύρισμα που να είναι υγιεινό. Το μαύρισμα είναι σημάδι βλάβης στο δέρμα, απόδειξη ότι οι υπεριώδεις ακτίνες έχουν εισχωρήσει και βλάψει την υποστηρικτική δομή του δέρματος. Οι περισσότερες ρυτίδες προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο καθόλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου και δεν είναι ποτέ αργά να σταματήσετε τη διαδικασία. Καλό θα ήταν να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15.

Το κάπνισμα: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κάπνισμα είναι κακό για το δέρμα. Επιταχύνει τη διαδικασία γήρατος, προκαλεί ρυτίδες στο δέρμα και σας δείχνει μεγαλύτερη από όσο είστε. Οι ρυτίδες μιας καπνίστριας είναι εμφανείς κάτω από μικροσκόπιο ακόμα και στην ηλικία των 20. Όσο πιο πολλά χρόνια και πιο πολλά πακέτα έχετε καπνίσει τόσο πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν ρυτίδες. Ο καπνός δίνει στο δέρμα ένα μη υγιές χρώμα και τραχιά υφή.

Ο τρόπος που κοιμόσαστε: Ο τρόπος που κοιμόσαστε μπορεί να προκαλεί ρυτίδες. Άσχετα από το πόσο μαλακό είναι, το μαξιλάρι σας κάθε βράδυ ασκεί πίεση στο πρόσωπό σας. Με τα χρόνια μπορεί να δημιουργήσει γραμμώσεις στο μάγουλο, το σαγόνι ή το μέτωπό σας. Οι ρυτίδες ύπνου, εξαρτώνται από το πώς ξεκουράζετε το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι. Φροντίστε να κοιμάστε ανάσκελα. Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται με το πρόσωπο χωμένο στο μαξιλάρι έχουν την τάση να μην εμφανίζουν ρυτίδες ύπνου.

Οι δίαιτες express: Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι πολλά χρόνια επαναλαμβανόμενης δίαιτας express μπορούν να βλάψουν το δέρμα. Το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα του δέρματος μπορεί να βλάψει την ελαστική δομή, που δίνει στο δέρμα το νεανικό, σφιχτό του τόνο. Αν έχετε αποφασίσει να χάσετε βάρος, κάντε το με λογικό ρυθμό. Αποφύγετε την υπερφαγία που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη αύξηση βάρους, η οποία μπορεί να τραβήξει το δέρμα.