ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο! Δημόσιες βολές κατά του πολιτικού συστήματος από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 16:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απίστευτο! Δημόσιες βολές κατά του πολιτικού συστήματος από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου
Facebook Twitter Whatsapp
Αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος διατύπωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας ο οποίος απέδωσε την ατιμωρισία των πολιτικών στην προστασία που τους παρέχει το σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία.
Αιχμές κατά του πολιτικού συστήματος διατύπωσε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Καλαμίδας ο οποίος απέδωσε την ατιμωρισία των πολιτικών στην προστασία που τους παρέχει το σύνταγμα και η σχετική νομοθεσία. Σε συνέντευξή του o πρόεδρος του Αρείου Πάγου στο «Αχελώος t.v.» και στο Μάκη Μάκκα ξεκαθάρισε πως «η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει τα πολιτικά πρόσωπα για πράξεις που κάνανε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Υπάρχει το Σύνταγμα και ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών» και πρόσθεσε πως το μόνο που μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη είναι να τους στείλει στην Βουλή και αυτή να αποφασίσει αν μετά θα τους στείλει στην δικαιοσύνη.

Όμως μετά προκύπτει το πρόβλημα των παραγραφών. Ο πρόεδρος δηλώνει πως οι περισσότερες υποθέσεις φτάνουν καθυστερημένα στην δικαιοσύνη και έτσι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Χαρακτηριστικά αναφέρει «Έτσι έγινε με το Βατοπέδι όπου απεφάνθη ότι ήταν παραγεγραμένη (η υπόθεση) οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι».

Ο Γ. Καλαμίδας εξηγεί ότι αυτό ισχύει βάσει νόμου που θεσπίστηκε για να υπερασπιστεί τους βουλευτές από τυχόν απόπειρες εκβιασμού τους και πως όσο ο νόμος ισχύει η δικαιοσύνη δεν μπορεί παρά να τον σέβεται και εξηγεί πως «για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει να γίνει συνταγματική μεταρρύθμιση».

Όμως εκφράζει τους φόβους του ότι σε περίπτωση που οι επόμενες εκλογές φέρουν, όπως όλα δείχνουν, επτά και περισσότερα κόμματα στην Βουλή η λήψη κεντρικών αποφάσεων από μια οικουμενική κυβέρνηση δεν θα είναι εφικτή.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κυβέρνηση Ζολώτα: «Η συγκυβέρνηση Ζολώτα δεν μπορούσε να πάρει αποφάσεις η χώρα πήγαινε με αυτόματο πιλότο!». Θεωρεί δε πως «Το πολιτικό σύστημα έχει απαξιωθεί» και τονίζει πως «πρέπει να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία, αλλά αυτό αφορά την πολιτική και τους πολιτικούς».

Για τους εκπρόσωπους της δικαιοσύνης πιστεύει ότι «Δημιουργούνται εντυπώσεις εις βάρος μας από μια δυο υποθέσεις που απασχολούν τα Μέσα και οι οποίες καθυστερούν» όμως ο ίδιος εξηγεί πως δεν βλέπει δόλο σε αυτές τις υποθέσεις αλλά πραγματικό φόρτο εργασίας των ανακριτικών αρχών, κάτι που έχει διαπιστώσει ο ίδιος έχοντας ζητήσει επίσημη ενημέρωση από ανακριτές για την πορεία ορισμένων υποθέσεων.

Πηγή: Αχελώος t.v.,press-gr.blogspot.com