ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών της ΠΑΣΥ

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 15:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χανιά: Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών της ΠΑΣΥ
Facebook Twitter Whatsapp
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα υψηλά όπως υποστηρίζουν ασφάλιστρα που θα πρέπει να καταβάλουν στον ΕΛΓΑ, πραγματοποίησαν σήμερα στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυησεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα υψηλά όπως υποστηρίζουν ασφάλιστρα που θα πρέπει να καταβάλουν στον ΕΛΓΑ, πραγματοποίησαν σήμερα στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων και στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυησεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Η παράσταση διαμαρτυρίας είχε ειρηνικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντες χαρακτήρισαν πολύ υψηλά τα ασφάλιστρα που με βάσει το νέο νόμο θα καταβάλουν στον ΕΛΓΑ.

Ειδικά για τα Χανιά, τόνισαν ότι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ασφάλιστρα για την τσουνάτη ελιά την στιγμή που η καλλιέργεια αυτή δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Χαρακτήρισαν, επίσης, πολύ υψηλό το ασφάλιστρο των 28 ευρώ ανά στρέμμα για τα πορτοκάλια και των 41 ευρώ ανά στρέμμα, για τα αβοκάντο.

Από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι αρνούνται να καταβάλουν ασφάλιστρο υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε ύψος πάνω από 600 μέτρα και δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν πανό έξω από τα γραφεία των δυο υπηρεσιών.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις.