ΕΛΛΑΔΑ

Αλυσοδέθηκαν μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 07:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αλυσοδέθηκαν μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών
Facebook Twitter Whatsapp
Σε αποκλεισμό των εισόδων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης καθώς και το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Σε αποκλεισμό των εισόδων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης καθώς και το αίτημα για συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Ορισμένοι, μάλιστα, είχαν αλυσοδεθεί στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, η κινητοποίηση δεν συνεχίζεται καθώς ο αποκλεισμός είχε συμβολικό χαρακτήρα.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι για να πουληθεί η ΔΕΗ θα πρέπει πρώτα το κράτος να αποδώσει στην επιχείρηση 1,4 δις. ευρώ ως αποζημίωση για τις «ανενεργές επενδύσεις», ποσά τα οποία κατά την Ομοσπονδία δεν πρέπει να προέλθουν από αύξηση των τιμολογίων. Ζητά επίσης να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου από λογαριασμούς ρεύματος ποτ φθάνουν σε 135 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ, 46,6 εκατ. είναι οι οφειλές του υπουργείου Υποδομών (από τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών) και άλλα 2,3 εκατ. από την ΥΠΑ, 9,4 εκατ. από το ΓΕΣ, 1,5 εκατ. από το ΓΕΝ, 7,1 εκατ. από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΕΛΑΣ, Πυροσβεστική), 14,5 εκατ. το υπουργείο Εσωτερικών και τα υπόλοιπα είναι χρέη των Περιφερειών. Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμη η οφειλή για την ηλεκτροδότηση των σεισμόπληκτων, από το 2001.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι «Η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ που κάποιοι θέλουν να συνοδευτεί με εκχώρηση του μάνατζμεντ ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή της» αν η ΔΕΗ ιδιωτικοποιηθεί «το κράτος θα έχει απολέσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης και οι ιδιώτες ανενόχλητοι θα κάνουν ότι θέλουν με την τιμή του ρεύματος».