ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε από βαθμολογητής των Πανελληνίων για λόγους συνείδησης!

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 19:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παραιτήθηκε από βαθμολογητής των Πανελληνίων για λόγους συνείδησης!
Facebook Twitter Whatsapp
Tην παραίτησή του από τα καθήκοντα του βαθμολογητή στο μάθημα της Βιολογίας, υπέβαλε βιολόγος στο 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας / ΓΕΛ Κρεστένων, για λόγους συνείδησης.
Tην παραίτησή του από τα καθήκοντα του βαθμολογητή στο μάθημα της Βιολογίας, υπέβαλε βιολόγος στο 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας / ΓΕΛ Κρεστένων, για λόγους συνείδησης. Σε ενυπόγραφη επιστολή, που απέστειλε σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα (www.esos.gr), ο βαθμολογητής, αφού προηγουμένως αναφέρεται στα «δεδομένα» των θεμάτων της βιολογίας, επισημαίνει: «Τα θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε όλα τα μαθήματα θα πρέπει να είναι διατυπωμένα με τέτοιον τρόπο, που να μην αφήνουν τους μαθητές να σκεφτούν διαφορετικά, να τους καθοδηγούν στη σωστή απάντηση, αν τη γνωρίζουν, με κλιμακωτές ερωτήσεις και σε καμιά περίπτωση να μην προκαλούν σύγχυση και αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και βαθμολογητές.

Για όλα τα παραπάνω, λοιπόν, και περισσότερο από όλα για λόγους συνείδησης, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη και αρνούμαι να συμμετάσχω, ως βαθμολογητής, στη διόρθωση γραπτών Πανελληνίων Εξετάσεων 2011 στο μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας Γ΄ Λυκείου.