ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αποστολής ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας στη Βεγγάζη

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2011, 17:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αποστολής ιατρικής και φαρμακευτικής βοήθειας στη Βεγγάζη
Facebook Twitter Whatsapp
Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η πρώτη φάση της αποστολής ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη.
Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η πρώτη φάση της αποστολής ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έφθασε το μεσημέρι στη Βεγγάζη, μεταφέροντας διπλωματικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς και μία κινητή ιατρική ομάδα πρώτων βοηθειών, μαζί με σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Την αποστολή υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο εκπρόσωποι των κατοίκων της Βεγγάζης και της ελληνικής κοινότητας της πόλης, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς την Ελλάδα για τη συνδρομή της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη κρίση στη Λιβύη.

Η ελληνική αποστολή, που απαρτίζεται από τρία στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και επτά άτομα ιατρικό προσωπικό - μεταξύ των οποίων δύο γενικούς χειρουργούς, ένα γενικό ιατρό και μία ψυχολόγο - θα αναλάβει τη διάθεση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού και την προετοιμασία της υποδοχής της επόμενης φάσης ανθρωπιστικής βοήθειας, που θα σταλεί με πλοίο, μισθωμένο από το ελληνικό Κράτος.