ΕΛΛΑΔΑ

Στην Κομοτηνή η Εμινέ Ερντογάν

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2011, 18:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Κομοτηνή η Εμινέ Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp
Ιδιωτική επίσκεψη στη Ροδόπη, πραγματοποιεί από το πρωί η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν, συνοδευόμενη από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγίς και τον υποψήφιο βουλευτή του AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή.
Ιδιωτική επίσκεψη στη Ροδόπη, πραγματοποιεί από το πρωί η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Εμινέ Ερντογάν, συνοδευόμενη από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας, Εγκεμεν Μπαγίς και τον υποψήφιο βουλευτή του AKP, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή. Αρχικά η κ. Ερντογάν επισκέφθηκε τον οικισμό Κικίδιο Κομοτηνής, όπου παρακολούθησε τον διαγωνισμό καλής ανάγνωσης του κορανίου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στη Φιλύρρα, για την τελετή περιτομής των δυο εγγονών του βουλευτή της μειονότητας Αχμέτ Σαδίκ, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούνιο του 1991.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της περιλαμβάνει επίσκεψη στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ πριν αναχωρήσει, θα έχει επαφές και με παράγοντες της μειονότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλώτης, από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται, αρνήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη της κ. Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την ως ιδιωτική. Σημείωσε δε, πως όσοι το επιθυμούν μπορούν να έρχονται ως τουρίστες στη Θράκη, καθώς η περιοχή έχει ανάγκη από τουρισμό.