ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Ολοκληρώθηκε το ετήσιο φεστιβάλ Αναρρίχησης

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2011, 19:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κάλυμνος: Ολοκληρώθηκε το ετήσιο φεστιβάλ Αναρρίχησης
Facebook Twitter Whatsapp
Στην προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο αναρριχητικός τουρισμός, εντάσσεται και το ετήσιο Φεστιβάλ Καλύμνου, χορηγός του οποίου ήταν ο ΕΟΤ.
Στην προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο αναρριχητικός τουρισμός, εντάσσεται και το ετήσιο Φεστιβάλ Καλύμνου, χορηγός του οποίου ήταν ο ΕΟΤ. Εκπροσωπώντας της Κυβέρνηση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης καλωσόρισε τους 350 αθλητές αναρρίχησης που ταξίδεψαν από δέκα χώρες στην Κάλυμνο και τους ευχαρίστησε για την προτίμησή τους στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κάλυμνο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ο ενθουσιασμός των ξένων αθλητών από την αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου, μετά από συζήτηση που είχε μαζί τους σε μια από τις δεκάδες πίστες που διαθέτει το νησί. Με την τελετή ολοκλήρωσης του τετραήμερου Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κάλυμνο, υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:

«Η αναρρίχηση στην Κάλυμνο δείχνει τον δρόμο για να προχωρήσουν οι άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποκτήσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη διασφαλίζοντας παραλλήλως την ορθολογική λειτουργία των αναρριχητικών πεδίων με τη θεσμοθέτηση κανόνων και μέτρων. Θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση για να ανεβάσουμε τον τουρισμό μας όσο ψηλότερα γίνεται».