ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Αποτυχία» του «Καλλικράτη» βλέπει η ΝΔ

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 15:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: «Αποτυχία» του «Καλλικράτη» βλέπει η ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp
Για «αποτυχία» του νόμου «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση, μίλησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής δημοτικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Για «αποτυχία» του νόμου «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση, μίλησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής δημοτικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου. Οι Δήμοι είναι αντιμέτωποι με οικονομική ασφυξία, ενώ δεν έχουν εκδοθεί, ακόμα, Προεδρικά Διατάγματα και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που προβλέπει ο «Καλλικράτης», επισήμαναν και καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση για τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Κυρίζογλου είπε ότι οι περικοπές πόρων προς τους Δήμους κυμάνθηκαν το 2010 από 29% μέχρι 37%, αντί για 12% που είχε προβλεφθεί στον κρατικό προϋπολογισμό, και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της τοπικής αυτοδιοίκησης για το 2011.

Ο κ. Βαρτζόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά, ουσιαστικά, σε αναστολή πληρωμών σε όλους τους τομείς, αναφέροντας ως παράδειγμα τις διαμαρτυρίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για περικοπές κονδυλίων, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του.

Την Παρασκευή και το Σάββατο κλιμάκια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ θα κάνουν περιοδείες στη Θεσσαλονίκη και θα ενημερώσουν τους πολίτες για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματος προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση (Ζάππειο 2).