ΕΛΛΑΔΑ

Χάκερ παραβίασαν 8.500 ελληνικούς λογαριασμούς χρηστών της Sony

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 13:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χάκερ παραβίασαν 8.500 ελληνικούς λογαριασμούς χρηστών της Sony
Facebook Twitter Whatsapp
Χάκερ παραβίασαν διαδικτυακούς τόπους της Sony σε τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, όπου έκλεψαν στοιχεία περίπου 8.500 λογαριασμών Ελλήνων χρηστών, αν και, κατά την εταιρεία, δεν κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Χάκερ παραβίασαν διαδικτυακούς τόπους της Sony σε τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, όπου έκλεψαν στοιχεία περίπου 8.500 λογαριασμών Ελλήνων χρηστών, αν και, κατά την εταιρεία, δεν κλάπηκαν στοιχεία πιστωτικών καρτών. Η Sony, σύμφωνα με το Ρόιτερ και το Γαλλικό Πρακτορείο, έκανε γνωστό ότι ανακάλυψε την κυβερνο-επίθεση την Κυριακή. Αφορούσε στην υπηρεσία Greek Sony Music Entertainment. H εταιρεία, μόλις αντιλήφθηκε την παραβίαση, σταμάτησε τη λειτουργία της online υπηρεσίας, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας.

Η ιαπωνική εταιρεία, που έχει μπει στο στόχαστρο των χάκερ εδώ και κάποιο διάστημα (με αποκορύφωμα την μαζική κυβερνο-επίθεση στο δίκτυο του Playstation και στην υπηρεσία Qriocity, με την οποία οι χάκερ παραβίασαν πάνω από 100 εκατ. λογαριασμούς), ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση και στην Ταϊλάνδη.

Στον οικονομικό τομέα, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει για το τελευταίο οικονομικό έτος (με λήξη 31 Μαρτίου 2011) μεγάλες ζημιές, ύψους περίπου 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς, εκτός από τους χάκερ, η Sony, όπως και άλλες ιαπωνικές εταιρείες, έχει να αντιμετωπίσει επίσης προβλήματα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι.