ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορική λειτουργία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σμύρνη

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2011, 14:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιστορική λειτουργία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Σμύρνη
Facebook Twitter Whatsapp
Ιστορικές στιγμές θα ζήσει το τριήμερο Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή, 27, 28 και 29 Μαΐου η περιοχή της Σμύρνης, υποδεχόμενη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.
Ιστορικές στιγμές θα ζήσει το τριήμερο Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή, 27, 28 και 29 Μαΐου η περιοχή της Σμύρνης, υποδεχόμενη τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Κορυφαία στιγμή το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου που ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει 90 χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή στον Εσπερινό που θα ψαλεί στον ιστορικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Αλάτσατα.

Η γνωστή σε πάρα πολλούς καταγόμενους από τη Μικρασία Αλατσατιανή Παναγιά, έπαψε να λειτουργεί σαν τζαμί ανακηρύχθηκε επισήμως ως ιστορικό μνημείο της Τουρκίας, επισκευάσθηκε με γρήγορους ρυθμούς και αποκάλυψε κρυμμένα μυστικά.

Την ίδια μέρα (Σαββάτο 28 Μαΐου) ο Πατριάρχης θα χοροστατήσει σε Πατριαρχική θεία Λειτουργία στον αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, στον Ιουστινιάνειο Ναό του Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, εκεί όπου κατά την παράδοση ο πιστός μαθητής του Χριστού ανελήφθη στους ουρανούς. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 29 Μαΐου στις 9.30 το πρωί θα τελεσθεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

Τον Πατριάρχη θα συνοδεύσει αντιπροσωπεία της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή. Κατά την παραμονή τους στην περιοχή τα μέλη της αντιπροσωπίας της περιφέρειας βορείου Αιγαίου θα συναντηθούν με εκπροσώπους της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Σμύρνης.