ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έλεγχοι σε αγορές τροφίμων και πρατήρια καυσίμων

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2011, 16:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πάτρα: Έλεγχοι σε αγορές τροφίμων και πρατήρια καυσίμων
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχείς ελέγχους στις αγορές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας.
Συνεχείς ελέγχους στις αγορές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας. Οι έλεγχοι εστιάζουν κυρίως σε παραβάσεις, όπως η μη κανονική είσπραξη της αξίας αγαθών, η μη ζύγιση των τροφίμων, η μη αναγραφή των τιμών στις πινακίδες και άλλες παραβάσεις που εμπίπτουν στις αγορανομικές διατάξεις.

Την εβδομάδα που πέρασε έγιναν έλεγχοι στην αγορά τροφίμων αλλά και σε πρατήρια καυσίμων και όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα.

Έτσι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν σε 107 επιχειρήσεις, διαπιστώθηκαν παραβάσεις όπως η είσπραξη τιμών διπλάσιων των επιτρεπομένων, μη ύπαρξη αντίστοιχων τιμολογίων κ.α. Στις περιπτώσεις όπου οι παραβάσεις δεν ήσαν σημαντικές έγιναν συστάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιβλήθηκαν 22 πρόστιμα έως και 2.500 ευρώ.