ΕΛΛΑΔΑ

«Αγανάκτισαν» και οι Πανεπιστημιακοί

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Αγανάκτισαν» και οι Πανεπιστημιακοί
Facebook Twitter Whatsapp
Με το σύνθημα «Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση», πανεπιστημιακοί καθηγητές παίρνουν την σκυτάλη από τους χιλιάδες Αθηναίους, που ξεκινώντας από το Facebook συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα, και αναλαμβάνουν «πρωτοβουλία για την αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας».
Με το σύνθημα «Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση», πανεπιστημιακοί καθηγητές παίρνουν την σκυτάλη από τους χιλιάδες Αθηναίους, που ξεκινώντας από το Facebook συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα, και αναλαμβάνουν «πρωτοβουλία για την αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας». Τη πρωτοβουλία έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο καλεί σε μεγάλη εκδήλωση έξω από το κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας του στο χώρο των Προπυλαίων, στις 7 το απόγευμα της 31ης Μαΐου.
 
Στο πανεπιστήμιο έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και καιρό η κινητοποίηση για την προετοιμασία της συγκέντρωσης, με στόχο να έχει τέτοιο όγκο ώστε να κλείσει η οδός Πανεπιστημίου.

Από τα Προπύλαια θα μιλήσουν ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.
 
Η εκδήλωση υιοθετήθηκε και κατά την τελευταία συνάντηση των πρυτάνεων των πανεπιστημίων στην Θεσσαλονίκη, όπου και εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας ειδικά για τα μέτρα που ακολουθούνται στην Παιδεία και την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα.

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στον ηγετικό ρόλο του στην ελληνική κοινωνία ως του πιο ιστορικού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας μας, οργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια την Τρίτη 31 Μαΐου στις 7 το βράδυ, με στόχο να διεγείρει τις συνειδήσεις των συμπολιτών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη επιστολή που έστειλε στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων της χώρας, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εδώ και μήνες η ελληνική κοινωνία έχει βουλιάξει όχι μόνο στο χάος της οικονομικής εξαθλίωσης αλλά και στο σκοτάδι της άγνοιας για το τι συμβαίνει πράγματι στους κόλπους της, καθώς και για το τι απεργάζονται εκείνοι που είτε με την ψήφο του ελληνικού λαού, είτε ύστερα από πρόσκληση της ελληνικής πολιτείας εμφανίζονται ως σωτήρες της» τονίζει ο κ. Πελεγρίνης.
 
«Ο πνευματικός κόσμος της χώρας έχει χρέος να αναλάβει την πρωτοβουλία να οδηγήσει την κοινωνία έξω από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται, αν δεν έχει ήδη καταλήξει σε αυτό», καταλήγει ο πρύτανης στην επιστολή του.


Πηγή: tovima.gr