ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω συμφόρησης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τα προβλήματα επικοινωνίας χτες στο Σύνταγμα

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 19:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λόγω συμφόρησης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τα προβλήματα επικοινωνίας χτες στο Σύνταγμα
Facebook Twitter Whatsapp
Στην αυξημένη τηλεπικοινωνιακή ζήτηση, λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους σε ένα συγκεκριμένο σημείο, που προκάλεσε συμφόρηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αποδίδει η Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) τα προβλήματα επικοινωνίας που παρατηρήθηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος.
Στην αυξημένη τηλεπικοινωνιακή ζήτηση, λόγω του συγκεντρωμένου πλήθους σε ένα συγκεκριμένο σημείο, που προκάλεσε συμφόρηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αποδίδει η Ένωση Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) τα προβλήματα επικοινωνίας που παρατηρήθηκαν στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με την ΕΕΚΤ, η αρχιτεκτονική και ο τρόπος σχεδιασμού των δικτύων κινητής τηλεφωνίας διεθνώς παρέχει συγκεκριμένη χωρητικότητα και προβλέπει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αριθμού χρηστών, με βάση την κίνηση σε ώρες αιχμής.

    Όμως, το χθεσινό φαινόμενο τοπικής συμφόρησης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αυξημένη χρήση υπηρεσιών δεδομένων -όπως MMS και πρόσβαση στο Internet- από το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι υπηρεσίες αυτές καταλαμβάνουν αυξημένη χωρητικότητα στο δίκτυο κινητών επικοινωνιών σε σύγκριση με τις υπηρεσίες φωνής και απαιτούν ιδιαίτερα πυκνό δίκτυο σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των χρηστών.

    Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΚΤ υπενθυμίζει ότι ειδικά στο δήμο της Αθήνας πολλές από τις κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω των περιορισμών και των ελλείψεων στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης.