ΕΛΛΑΔΑ

Αναχώρηση ελληνικού πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Βεγγάζη

Δημοσίευση 27 Μαΐου 2011, 12:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αναχώρηση ελληνικού πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Βεγγάζη
Facebook Twitter Whatsapp
Σήμερα, το απόγευμα, αναχωρεί από τη Σαλαμίνα το φορτηγό πλοίο, ελληνικής σημαίας, «Άγιος Ραφαήλ», με προορισμό τη Βεγγάζη, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης.
Σήμερα, το απόγευμα, αναχωρεί από τη Σαλαμίνα το φορτηγό πλοίο, ελληνικής σημαίας, «Άγιος Ραφαήλ», με προορισμό τη Βεγγάζη, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης. Η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία ανέρχεται σε 30 τόνους, συγκεντρώθηκε από το ΓΕΕΘΑ και περιλαμβάνει τρόφιμα, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα.

Η αποστολή θα συνοδεύεται από δυο στελέχη της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να φθάσει στη Βεγγάζη εντός 36-40 ωρών.

Τη βοήθεια θα παραλάβει το κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών που βρίσκεται στη Βεγγάζη, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες μονάδες της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Κατά την αναχώρηση της ανθρωπιστικής αποστολής από τις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Σπανόπουλου, στη θέση Κάτω Πούντα - Αμπελάκια Σαλαμίνας στις 6.μμ θα παραβρεθεί και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.