ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ολλανδικός Τύπος «ύψωσε» τουρκική σημαία στην Σαντορίνη

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2011, 14:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Ολλανδικός Τύπος «ύψωσε» τουρκική σημαία στην Σαντορίνη
Facebook Twitter Whatsapp
Ο διεθνής Τύπος συνεχίζει να προκαλεί με δημοσιεύματά του και κυρίως μεσω των εξώφύλλων... Ολλανδικό περιοδικό παρουσιάζει την Σαντορίνη «υπό τουρκική κατοχή» θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την χρεοκοπία.
Ο διεθνής Τύπος συνεχίζει να προκαλεί με δημοσιεύματά του και κυρίως μεσω των εξώφύλλων... Ολλανδικό περιοδικό παρουσιάζει την Σαντορίνη «υπό τουρκική κατοχή» θέλοντας να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την χρεοκοπία. Η φωτογραφία που το συνοδεύει δείχνει μια άποψη του δημοφιλούς ελληνικού νησιού, όπου ο σταυρός μιας εκκλησίας έχει αντικατασταθεί από την τουρκική σημαία. Ο «αστεϊσμός» του άρθρου έχει να κάνει με μια επερχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και μια ακόλουθη τουρκική «επέλαση» επενδύσεων.

Η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία λέει: «Εν όψει πτώχευσης Τούρκοι επενδυτές βρίσκουν ελκυστικές επενδύσεις στην Ελλάδα».

Στο κείμενο αναφέρεται ότι επιχειρηματίες από την Τουρκία ετοιμάζονται να αγοράσουν ελληνικά λιμάνια., αεροδρόμια ή ακόμα και νησιά. Στη συνέχεια υπερβάλλει σε ειρωνεία ο αρθρογράφος, όταν θέλοντας να περιγράψει την άσχημη οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα, λέει ότι οι Έλληνες διπλωμάτες καθαρίζουν οι ίδιοι τους διαδρόμους του κτηρίου, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό καθαρισμού.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι ευρείας κυκλοφορίας, με διανομή σε κεντρικούς σταθμούς λεωφορείων και σιδηροδρόμων σε όλη την Ολλανδία.