ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έπαιρνε τη σύνταξη... του νεκρού πατέρα της

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2011, 15:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πάτρα: Έπαιρνε τη σύνταξη... του νεκρού πατέρα της
Facebook Twitter Whatsapp
Δεύτερο «λαβράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές του ΙΚΑ, στο πλαίσιο των ελέγχων για συντάξεις «μαϊμού» που δίνονταν για δικαιούχους, οι οποίοι, όμως, είχαν αποβιώσει και τα χρήματα εισέπρατταν κάποιοι συγγενείς.
Δεύτερο «λαβράκι» έβγαλαν οι ελεγκτές του ΙΚΑ, στο πλαίσιο των ελέγχων για συντάξεις «μαϊμού» που δίνονταν για δικαιούχους, οι οποίοι, όμως, είχαν αποβιώσει και τα χρήματα εισέπρατταν κάποιοι συγγενείς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα η οποία μάλιστα είναι εργαζόμενη σε νοσοκομείο της Πάτρας. Οι άνδρες του κλιμακίου ελέγχου του ΙΚΑ έφθασαν και στους φακέλους του πατέρα της, ο οποίος ήταν ο δικαιούχος της σύνταξης και άρχισαν να διασταυρώνουν τα στοιχεία του.

Ψάχνοντας λοιπόν στις αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος δεν βρίσκεται τελικά στη ζωή, κάτι που αγνοούσε ο ασφαλιστικός φορέας καθώς είχε φροντίσει να το αποκρύψει η κόρη. Με στόχο βέβαια να συνεχίζεται η έκδοση της μηνιαίας σύνταξης του πατέρα της και να πηγαίνει η ίδια να εισπράττει τα χρηματικά ποσά κάθε μήνα.

Η δουλειά αυτή γινόταν για περίπου μια πενταετία - ίσως και λίγο παραπάνω. Υπολογίζοντας οι ελεγκτές το συνολικό χρηματικό ποσό που φέρεται να καταχράστηκε, βάζοντας στην τσέπη της, η συγκεκριμένη γυναίκα, κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στα 25.000 με 28.000 ευρώ!

Σε βάρος της κινήθηκαν όλες οι σχετικές διαδικασίες. Η διοίκηση του ΙΚΑ απέστειλε εξώδικο στην εργαζόμενη του νοσοκομείου γνωστοποιώντας της την κατηγορία της κατάχρησης της σύνταξης του πατέρα της και ζητώντας της να επιστρέψει τα χρήματα που έβαλε στην τσέπη, καταβάλλοντας φυσικά και τα ανάλογα πρόστιμα! Εάν η ίδια δεν προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ή δεν αντιδράσει καν, τότε σειρά θα έχουν οι νομικές διαδικασίες καθώς η υπόθεση θα πάρει τη δικαστική οδό, με την ίδια να πρέπει να καθίσει στο σκαμνί.


Πηγή: dete.gr