ΕΛΛΑΔΑ

Με νέα ερωτήματα προς την κυβέρνηση επανέρχεται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2011, 20:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με νέα ερωτήματα προς την κυβέρνηση επανέρχεται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp
Με νέα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται σήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στην αντιπαράθεση αναφορικά με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.
Με νέα ερωτήματα προς την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται σήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στην αντιπαράθεση αναφορικά με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Η ΓΕΝΟΠ ρωτά αν θα προχωρήσουν ταυτόχρονα ο διαμελισμός της ΔΕΗ (δηλαδή ο διαχωρισμός των δικτύων) με την πρόσβαση ιδιωτών στις λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες, την περαιτέρω μετοχοποίηση και την εκχώρηση του μάνατζμεντ. Επίσης, αν η περαιτέρω μετοχοποίηση γίνεται για εισπρακτικούς λόγους, για να σταλεί «μήνυμα» στις αγορές ή για να φανεί ότι το πολιτικό σύστημα δεν φοβάται να συγκρουστεί «με το ισχυρό συνδικάτο της ΔΕΗ» και τους εργατοπατέρες».

Η ΓΕΝΟΠ υπενθυμίζει ότι η χρηματιστηριακή αξία του 17 % των μετοχών της ΔΕΗ είναι 400 εκατ. ευρώ, ενώ η επένδυση μόνο για ένα από τα λιγνιτικά εργοστάσια που προγραμματίζονται υπολογίζεται σε 1,3 δισ. ευρώ. Θυμίζει, τέλος, τις επισημάνσεις του το ΠΑΣΟΚ, ότι στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς "η ΔΕΗ θα είναι εθνικός πρωταθλητής ενέργειας» και της ΝΔ ότι «η ΔΕΗ θα είναι η κολώνα του συστήματος».