ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 36χρονου με «ειδικότητα» στις κλοπές πορτοφολιών ασθενών

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 10:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σύλληψη 36χρονου με «ειδικότητα» στις κλοπές πορτοφολιών ασθενών
Facebook Twitter Whatsapp
Δικογραφία σχηματίστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε βάρος 36χρονου, με την κατηγορία ότι άρπαζε χρηματικά ποσά από ασθενείς, και νοσηλευτές, σε νοσοκομεία της πόλης.
Δικογραφία σχηματίστηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, σε βάρος 36χρονου, με την κατηγορία ότι άρπαζε χρηματικά ποσά από ασθενείς, και νοσηλευτές, σε νοσοκομεία της πόλης. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 36χρονος φέρεται ότι από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο του 2010, εκμεταλλευόμενος το συνωστισμό διέπραξε 8 κλοπές, αφαιρώντας πορτοφόλια με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, από χώρους γραφείων εργαζομένων, φοριαμούς και ερμάρια ασθενών.

Η συνολική λεία ανέρχεται στο ποσό των 1.200 ευρώ, ενώ η αστυνομία με αφορμή το παραπάνω περιστατικό δίνει τις παρακάτω συμβουλές σε ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους όταν επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία:

να μην παίρνουν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή, κ.α.,

να έχουν μαζί τους μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμούν ότι θα τους χρειαστεί και να τοποθετούν τα χρήματα σε εσωτερικές τσέπες, αν συνοδεύονται να δίνουν την τσάντα, το πορτοφόλι και τα πολύτιμα αντικείμενα στο συνοδό,

να μην εγκαταλείπουν την τσάντα, ή άλλα αντικείμενα αξίας στους χώρους υποδοχής, σε διαδρόμους, ακόμα και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.

Επίσης, όταν παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία να τοποθετούν χρήματα, κινητά τηλέφωνα, κ.α. προσωπικά αντικείμενα στους φοριαμούς του θαλάμου και να τους κλειδώνουν, ή να τα παραδίδουν σε συνοδό. Να ζητούν από άλλους ασθενείς να επιτηρούν τα προσωπικά αντικείμενά τους, σε περίπτωση που απομακρυνθούν προσωρινά από το θάλαμο, ενώ αν διαπιστώσουν να κυκλοφορούν στους θαλάμους και στους διαδρόμους ύποπτα άτομα να ενημερώνουν τους υπευθύνους του νοσο­κομείου.

Σε περίπτωση κλοπής να μην αγγίζουν τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες και να ενημερώνουν άμεσα τη διεύθυνση του νοσοκομείου και την αστυνομία, καλώντας το γνωστό «100».