ΕΛΛΑΔΑ

Εξάθρωση σπείρας αρπαγής αλλοδαπών

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 12:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εξάθρωση σπείρας αρπαγής αλλοδαπών
Facebook Twitter Whatsapp

Τους έκαιγαν με τσιγάρο, ασκούσαν σωματική βία, τους εξευτέλιζαν… Ο λόγος για δεκάδες μετανάστες οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής από πολυμελής σπείρα αλλοδαπών.

Τους έκαιγαν με τσιγάρο, ασκούσαν σωματική βία, τους εξευτέλιζαν… Ο λόγος για δεκάδες μετανάστες οι οποίοι είχαν πέσει θύματα απαγωγής από πολυμελής σπείρα αλλοδαπών. Οι απαγωγείς, συνολικά 14 άτομα -10 Αφγανοί και 4 Πακιστανοί ηλικίας από 16 έως 31 ετών-κρατούσαν τα θύματά τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Ζήνωνος εκβιάζοντάς τους προκειμένου να τους δοθούν χρήματα για την απελευθέρωσή τους.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους έπειτα από την καταγγελία ενός συγγενή θύματος. Οι αστυνομικοί αφού εντόπισαν την πολυκατοικία, προχώρησαν σε έφοδο αλλά και σε έλεγχο των οχημάτων της σπείρας.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει διαφορετικούς ρόλους ο καθένας, καθώς άλλοι πραγματοποιούσαν τις αρπαγές, άλλοι είχαν αναλάβει την φύλαξη των απαχθέντων, άλλοι την σίτισή τους και άλλοι την είσπραξη των λύτρων που κατέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων.