ΕΛΛΑΔΑ

Οθόνες θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 18:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οθόνες θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ
Facebook Twitter Whatsapp
Χάρτες της Θεσσαλονίκης, δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ ακόμη και πληροφορίες για τον καιρό και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος θα μπορούν να βλέπουν μπροστά τους οι επιβάτες των λεωφορείων στις οθόνες που θα εγκαταστήσει ο οργανισμός πιλοτικά σε δέκα λεωφορεία του.
Χάρτες της Θεσσαλονίκης, δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ ακόμη και πληροφορίες για τον καιρό και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος θα μπορούν να βλέπουν μπροστά τους οι επιβάτες των λεωφορείων στις οθόνες που θα εγκαταστήσει ο οργανισμός πιλοτικά σε δέκα λεωφορεία του. Πρόκειται για ένα μέτρο που προωθεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διευκολύνει τους επιβάτες στις μετακινήσεις τους. Οι οθόνες θα τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ σε περίπτωση που το μέτρο κριθεί αποτελεσματικό και χρήσιμο η εφαρμογή του θα επεκταθεί.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που ασχολήθηκε με θέματα του Οργανισμού. Παράλληλα ο κ. Στεφανίδης γνωστοποίησε ότι θα επεκταθεί μια ακόμη πιλοτική εφαρμογή εκείνη του ειδικού συστήματος εγκαταστάθηκε πριν από πέντε μήνες σε στάση λεωφορείου στην περιοχή της Σχολής Τυφλών και ενημερώνει προφορικά τους επιβάτες για την ονοματολογία της στάσης, τα δρομολόγια και το χρονικό διάστημα μέχρι να φτάσει το λεωφορείο. Όπως είπε, το μέτρο αυτό βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα με προβλήματα όρασης γι αυτό θα επεκταθεί και σε άλλες 19 στάσεις λεωφορείων, τις οποίες υπέδειξαν οι υπεύθυνοι της Σχολής Τυφλών.

Ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε, εξάλλου, και στα θετικά αποτελέσματα από την παρουσία είκοσι φυλάκων εταιρείας σεκιούριτι στα λεωφορεία. «Οι κλοπές μέσα στα λεωφορεία μειώθηκαν κατά 600% από το 2009 που ξεκίνησε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία» είπε και δεν παρέλειψε να επισημάνει και την αποτροπή του φαινομένου της εισόδου τοξικομανών στα οχήματα του ΟΑΣΘ.

Με αφορμή τις νέες επενδύσεις του Οργανισμού, γνωστοποίησε ότι το 2012 και 2013 ο ΟΑΣΘ θα επενδύσει 27 εκατομμύρια ευρώ για την αντικατάσταση 90 λεωφορείων του με νέα σύγχρονης τεχνολογίας ενώ τον Σεπτέμβριο θα παραλάβει 18 νέα απλά λεωφορεία που θα ενισχύσουν τα δρομολόγια στην επέκταση του Λαγκαδά. Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που θα εκταμιεύσει ο οργανισμός εντός του 2011.

Με αφορμή, τέλος, τις καταγγελίες κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού για τις προσλήψεις στον ΟΑΣΘ, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Φεστερίδης ζήτησε να πληροφορηθεί για το καθεστώς των προσλήψεων. «Οι προσλήψεις στον ΟΑΣΘ γίνονται βάσει του κανονισμού του ΟΑΣΘ και με νόμιμες διαδικασίες. Ειδικά με τις προσλήψεις οδηγών και τεχνικού προσωπικού ασχολείται επιτροπή στην οποία συμμετέχουν μέλη του Δ.Σ. και εκπρόσωποι των εργαζομένων» απάντησε ο κ. Στεφανίδης.