ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία το έργο κατασκευής του κόμβου Λαχαναγοράς

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2011, 21:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία το έργο κατασκευής του κόμβου Λαχαναγοράς
Facebook Twitter Whatsapp
Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο για την κατασκευή του οδικού κόμβου Κ16, στην περιοχή Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, αύριο, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, είναι πολύ πιθανόν να προκύψει ανάδοχος.
Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο για την κατασκευή του οδικού κόμβου Κ16, στην περιοχή Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, αφού όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, αύριο, ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού, είναι πολύ πιθανόν να προκύψει ανάδοχος. Στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου (προϋπολογισμού 114 εκ. ευρώ) θα βελτιωθεί σημαντικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κόμβος Κ 16, ή κόμβος Λαχαναγοράς, θα ενώσει την εσωτερική περιφερειακή οδό με την εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, αναβαθμίζοντας την περιοχή αυτή της δυτικής Θεσσαλονίκης και διευκολύνοντας τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους διερχόμενους οδηγούς.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι το ερχόμενο Φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί το έργο αναβάθμισης της εσωτερικής περιφερειακής οδού, με την κατασκευή 4 κόμβων από τη Λαχαναγορά, μέχρι τη Νέα Ευκαρπία, προϋπολογισμού 170 εκ. ευρώ περίπου. «Μόλις ολοκληρωθεί η αναβάθμιση η εσωτερική θα μετατραπεί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς σηματοδότες. Στη νέα εσωτερική περιφερειακή θα δημιουργηθεί το λεγόμενο "πράσινο κύμα", γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων σ' ολόκληρη την πόλη», δήλωσε.

Εξάλλου, το Φθινόπωρο αναμένεται να δημοπρατηθεί και το έργο για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της εξωτερικής περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, από το ύψος του ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων», μέχρι την Ευκαρπία και τα Πεύκα. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός θα είναι το πρώτο κομμάτι του μεγάλου έργου της εξωτερικής περιφερειακής η οποία θα ενώσει τη δυτική έξοδο της πόλης με τη Θέρμη, το αεροδρόμιο και κατ' επέκταση με τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Η εξωτερική περιφερειακή, με τη νέα χάραξή της θα διέρχεται πάνω από το Πανόραμα και κάτω από το Χορτιάτη και, όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, θα είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και βοηθητική λωρίδα κυκλοφορίας.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τα κάθε έργο και κάθε προσπάθεια που συμβάλει στην ανάπτυξη του νομού. «Ελπίζω τα έργα αυτά να προχωρήσουν γρήγορα και με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και να μη μείνουμε πάλι στα λόγια. Γιατί οι Θεσσαλονικείς έχουν κουραστεί να ακούνε λόγια και σχέδια επί χάρτου», είπε.