ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή των «Πυρήνων» από τη φυλακή

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 10:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιστολή των «Πυρήνων» από τη φυλακή
Facebook Twitter Whatsapp
Με επιστολή το μεσημέρι της Δευτέρας στο δικτυακό τόπο Athens Indymedia, εννέα συλληφθέντες (Γεράσιμος Τσάκαλος, Όλγα Οικονομίδου, Χάρης Χατζημιχελάκης, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο, Παναγιώτης Αργυρού και Γιώργος Πολύδωρος) για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κάνουν λόγο για τέλος της πρώτης περιόδου δράσης τους.
Με επιστολή το μεσημέρι της Δευτέρας στο δικτυακό τόπο Athens Indymedia, εννέα συλληφθέντες (Γεράσιμος Τσάκαλος, Όλγα Οικονομίδου, Χάρης Χατζημιχελάκης, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Δαμιανός Μπολάνο, Παναγιώτης Αργυρού και Γιώργος Πολύδωρος) για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κάνουν λόγο για τέλος της πρώτης περιόδου δράσης τους. Στην επιστολή επισημαίνεται πως αρχίζει μία νέα περίοδος διεργασιών, μία νέα σελίδα, ως προς τη λειτουργία της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να αποτελεί αντικείμενο μελέτης εκ μέρους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

«Η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” έκλεισε την πρώτη περίοδο δράσης της. Η οργάνωση όμως δεν αφοπλίζεται. Θεωρούμε πως το στοίχημα μιας “νέας Συνωμοσίας” μπορεί να εκπληρώσει πιο ολοκληρωμένα την ουσία του ονόματός της».

Στο κείμενό τους με τίτλο «Ο Ηλιος συνεχίζει ν' ανατέλλει», οι εννέα συλληφθέντες Γεράσιμος Τσάκαλος, Ολγα Οικονομίδου, Χάρης Χατζημιχελάκης, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος Νικολόπουλος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Παναγιώτης Αργυρού και Γιώργος Πολύδωρος φαίνεται να ορίζουν το τέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» – τουλάχιστον στην τωρινή της μορφή – και να προαναγγέλλουν τη δημιουργία μίας νέας οργάνωσης, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία στις διωκτικές αρχές.

Το «απολογιστικό» κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο έχει ακόμη σημαντικές αναφορές για τη δομή, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις αλλά και τον τρόπο συγγραφής των προκηρύξεων της οργάνωσης.
Πηγή: Το Βήμα