ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Εξιχνιάστηκε κύκλωμα που διοχέτευε πλαστές επιταγές

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 18:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σέρρες: Εξιχνιάστηκε κύκλωμα που διοχέτευε πλαστές επιταγές
Facebook Twitter Whatsapp
Πλαστές επιταγές συνολικού ποσού 324.000 ευρώ περίπου κατάφεραν να διοχετεύσουν στην αγορά της βόρειας Ελλάδας ή να εξαργυρώσουν δώδεκα άτομα.
Πλαστές επιταγές συνολικού ποσού 324.000 ευρώ περίπου κατάφεραν να διοχετεύσουν στην αγορά της βόρειας Ελλάδας ή να εξαργυρώσουν δώδεκα άτομα. Οι δώδεκα φερόμενοι ως δράστες από τη Β. Ελλάδα, έγιναν αντιληπτοί μετά τη σύλληψη ενός μέλους του κυκλώματος, όταν προσπάθησε να εξαργυρώσει πλαστή επιταγή σε τράπεζα στις Σέρρες. Από την προανάκρισή του προέκυψε ότι ήταν μέλος οργανωμένης σπείρας που διοχέτευε στην αγορά ή εισέπραττε πλαστές επιταγές, από πέρυσι τον Μάιο, οι οποίες φέρονταν να έχουν εκδοθεί από γνωστές εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα.

Μέχρι τώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κατάφερε να εξιχνιάσει 32 περιπτώσεις απάτης με πλαστές επιταγές, της εν λόγω σπείρας, ενώ γίνεται έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης, γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του τυπογραφείου που τυπώνονταν οι πλαστές επιταγές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας εκ των δραστών κατάφερνε να προμηθεύεται βεβαιώσεις κερδών-καταβολής χρημάτων από δήθεν επιτυχίες του σε παιχνίδια του ΟΠΑΠ, νομιμοποιώντας έτσι τα παράνομα έσοδά του στην εφορία, που ξεπερνούσαν τα 52.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται στους φακέλους του ΟΠΑΠ και για άλλα μέλη της σπείρας.

Εναντίον των δραστών του παράνομου κυκλώματος, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.