ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: Εξάρθρωση σπείρας ληστών

Δημοσίευση 31 Μαΐου 2011, 20:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λαμία: Εξάρθρωση σπείρας ληστών
Facebook Twitter Whatsapp
Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού στα Καμένα Βούρλα, ο οποίος εκτελούσε περιπολία τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στην εξάρθρωση μιας από τις πλέον σκληρότερες σπείρες ληστών που δρούσαν το τελευταίο διάστημα στη Φθιώτιδα.
Η παρατηρητικότητα ενός αστυνομικού στα Καμένα Βούρλα, ο οποίος εκτελούσε περιπολία τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής και οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στην εξάρθρωση μιας από τις πλέον σκληρότερες σπείρες ληστών που δρούσαν το τελευταίο διάστημα στη Φθιώτιδα. Οι τρεις συλληφθέντες, βουλγαρικής καταγωγής, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και μαρτυρίες, το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν ληστέψει έναν ηλικιωμένο Ιερέα στο χωριό Ρεγγίνι των Καμένων Βούρλων, έναν επιχειρηματία στη Λαμία, ενώ φέρονται να εμπλέκονται και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Νίκος Δουβλέκας έκανε λόγο για αδίστακτη και αποφασισμένη σπείρα Βουλγάρων, στην οποία, όπως ανέφερε, συμμετείχαν τουλάχιστον κι άλλα δύο άτομα, πέραν από τους τρεις συλληφθέντες. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει τα στοιχεία και των άλλων δύο δραστών, από τους οποίους ο ένας φέρεται να είναι σεσημασμένος.

 Και οι τρεις συλληφθέντες κρατούν "κλειστά τα στόματα" τους, αλλά όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην κατεύθυνση ότι έχουν ανοιχτή συνεργασία και με άλλες σπείρες που δρουν σε διάφορες άλλες περιοχές. Σύμφωνα με το Διοικητή της Ασφάλειας Λαμίας κ. Γιώργο Τσαμαδιά, «με μαχαίρια και πιστόλια απειλούσαν τα θύματά τους, τους έδεναν με σχοινιά ή ακόμη και με σεντόνια, για να τους ληστέψουν ενώ μόλις διαπίστωναν κάποια αντίσταση τους χτυπούσαν».