ΕΛΛΑΔΑ

Ρυθμίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα ειδικοτήτων για απόφοιτους ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 18:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρυθμίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα ειδικοτήτων για απόφοιτους ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ
Facebook Twitter Whatsapp
Η αντιστοίχιση των ειδικοτήτων για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ καθορίζεται με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Η αντιστοίχιση των ειδικοτήτων για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ καθορίζεται με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου. Συγκεκριμένα, καθορίζονται οι αντιστοιχίες για τους κατόχους πτυχίου Α΄ κύκλου ΤΕΕ τους κατόχους πτυχίου Α΄ κύκλου ΤΕΕ των λοιπών Υπουργείων, τους κατόχους πτυχίου ΤΕΛ και τους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, με τις ειδικότητες του ΕΠΑΛ.

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (ΕΟΠΠ) «Αντιστοίχιση ειδικοτήτων ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ με ΤΕΕ Α΄ και Β΄ κύκλου, ΤΕΛ και ΤΕΣ και μεταφορά Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των ΤΕΕ Α΄ και Β΄ κύκλου και των ΤΕΛ & ΤΕΣ στα ΕΠΑΣ-ΕΠΑΛ», η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προέβη στη ρύθμιση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των ειδικοτήτων εκείνων των αποφοίτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ για τις οποίες εκκρεμούσε η σχετική διαδικασία.

Τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ( http://www.minedu.gov.gr/dioikhtika-eggrafa/eggrafa-deyterobathmias-ekpaideysis/01-06-11-kathorismos-antistoixias-ton-eidikotiton-gia-tis-eggrafes-sta-epal.html ).

Όπως σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο, με τη ρύθμιση αυτή, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων αποφοίτων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, οι οποίοι αδυνατούσαν να λάβουν άδειες ασκήσεως επαγγέλματος.