ΕΛΛΑΔΑ

Τροφές που «μαυρίζουν»!

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2011, 11:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τροφές που «μαυρίζουν»!
Facebook Twitter Whatsapp
Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία σας. Αυτό το ξέρετε. Εκείνο όμως που δε γνωρίζετε, είναι πως οι μικρές δόσεις έκθεσης στον ήλιο μπορούν να "ευεργετηθούν" από την διατροφή σας και να αποκτήσετε γρηγορότερα το μαύρισμα που επιθυμείτε.
Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία σας. Αυτό το ξέρετε. Εκείνο όμως που δε γνωρίζετε, είναι πως οι μικρές δόσεις έκθεσης στον ήλιο μπορούν να "ευεργετηθούν" από την διατροφή σας και να αποκτήσετε γρηγορότερα το μαύρισμα που επιθυμείτε. Ποιές είναι λοιπόν, οι τροφές που επιταχύνουν το μαύρισμα και ποιες λειτουργούν ως εμπόδιο στην διαδικασία;

1. Παράξενο αλλά αληθινό: η βιταμίνη C επιβραδύνει το μαύρισμα. Η πρόσληψη μεγάλων ποσοτήτων πορτοκαλιού ή χυμού λεμονιού είναι "αντιπαραγωγικες" όσον αφορά στο μαύρισμα.

2. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α όπως τα καρότα, τα ροδάκινα, τα πεπόνια, τα ψάρια κ.α.

3. Αποφύγετε τα τηγανητά, πιάτα με πλούσιες σάλτσες και παστά για να μην γίνεται επιρρεπείς σε εγκαύματα.

4. Πίνετε άφθονο νερό - ή φάτε καρπούζι. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας και την αναζωογόνηση του δέρματος ενώ λειτουργεί και ως θερμο-ρυθμιστής, διατηρώντας σωστή την θερμοκρασία του σώματος. Επιπλέον, όταν είστε στον ήλιο, ιδρώνετε και το σώμα σας χάνει σταδιακά νερό με αποτέλεσμα το δέρμα σας να αφυδατώνεται και να γίνεται πιο εύθραυστο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού για να διατηρήσετε όλα τα παραπάνω σε ισορροπία.

5. Τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη όπως ο καφές, το τσάι και αναψυκτικά τύπου κόλα, καθώς επίσης και τα αλκοολούχα ποτά σας κάνουν χάσετε περισσότερα υγρά.
Πηγή: myself.gr