ΕΛΛΑΔΑ

Ενδέκατη μέρα «αγανάκτησης» με μεγάλο στόχο την κυριακάτικη συγκέντρωση

Δημοσίευση 4 Ιουνίου 2011, 15:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ενδέκατη μέρα «αγανάκτησης» με μεγάλο στόχο την κυριακάτικη συγκέντρωση
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» για ενδέκατη συνεχή μέρα, με το βλέμμα όλων, να είναι στραμμένο στη δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της Κυριακής όπου αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση.
Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» για ενδέκατη συνεχή μέρα, με το βλέμμα όλων, να είναι στραμμένο στη δεύτερη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της Κυριακής όπου αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση. Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες από όλη τη χώρα να δώσουν το παρών με Έλληνες από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και άλλες πόλεις της χώρας να έρχονται με πλοία και λεωφορεία για να ενωθούν με τους χιλιάδες Αθηναίους. Παράλληλα, ο αριθμός των σκηνών έχει πολλαπλασιαστεί λόγω Σαββατοκύριακου.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα σπάσουν το ρεκόρ της προηγούμενης Κυριακής και προσδοκούν ότι οι συγκεντρωμένοι θα φτάσουν ακόμα και τις 300.000, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση της Κυριακής θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου σε γιγαντοοθόνη στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας όπου την ίδια ώρα θα διαδηλώνουν και εκεί οι Ισπανοί Indignados «Αγανακτισμένοι».

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι λόγω της καθιερωμένης συγκέντρωσης στη πλατεία Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν αποφασίσει για την Δευτέρα αλλά θα απέχουν από τα καθήκον τα τους ως τις 4 το απόγευμα για να «να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου"», όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους. «Δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους και για το λόγο
αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με όλους τους αγανακτισμένους συμπολίτες μας», αναφέρουν.

Παράλληλα, οι πολίτες που συμμετείχαν στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Κυριακή πορείες από γειτονιές της Αθήνας προς το κέντρο της πόλης.


Η αστυνομία «μπλοκάρει» τη συνένωση Αγανακτισμένων - Athens Pride Festival

Tην ίδια στιγμή στο κέντρο της Αθήνας διοργανώνεται το « 7ο Athens Pride Festival 2011», το καθιερωμένο Φεστιβάλ ομοφυλόφιλων με πλήθος κόσμου να διαδηλώνει υπέρ της ελευθερίας των σεξουαλικών επιλογών. Στόχος τους είναι να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους» σε μία μεγάλη ειρηνική διαδήλωση.
Περιπολικό της αστυνομίας και διμοιρία των ΜΑΤ επιχειρούν να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες απο το να φτάσουν στο Σύνταγμα.Την ώρα που οι συμμετέχοντες κατευθύνονταν προς το Σύνταγμα ένα περιπολικό επιχείρησε να ανακόψει την πορεία τους. Οι συγκεντρωμένοι όμως το αγνόησαν και συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμά τους. Εν συνέχεια θα επιστρέψουν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τους Ονιράμα. Το φετινό κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι "Φίλα με παντού".

Πηγή: protothema.gr-newpost.gr