ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Άρτα

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 14:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Άρτα
Facebook Twitter Whatsapp
Στην Άρτα αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό φορτηγό με Βουλγαρικές πινακίδες και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης ο οδηγός του φορτηγού δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στην πόλη.
Στην Άρτα αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό φορτηγό με Βουλγαρικές πινακίδες και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Σε σήμα στάσης ο οδηγός του φορτηγού δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στην πόλη. Σε κάποιο σημείο ο οδηγός του μείωσε ταχύτητα και μαζί με τον συνοδηγό του, προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον συνοδηγό, ο οποίος είναι αλλοδαπός Ασιατικής καταγωγής, ενώ ο οδηγός διέφυγε και αναζητείται. Στο φορτηγό επέβαιναν συνολικά 27 αλλοδαποί Ασιατικής καταγωγής, εκ των οποίων οι δεκατρείς κατείχαν εμπρόθεσμα Υπηρεσιακά Σημειώματα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί παρελήφθησαν από την Αθήνα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας, έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000 ευρώ ο καθένας. Ο διακινητής και οι 14 λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Άρτας, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.